17. 05. 2021.
Mađarska pobijedila Austriju 2:0

Mađarska pobijedila Austriju 2:0

Mađarska pobijedila Austriju 2:0

Fudbalska reprezentacija Mađarske napravila je prvo iznenađenje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, pošto je u prvom kolu grupe F savladala Austriju sa 2:0.

Mađarska slavila na kontinentalnim šampionatima prvi put poslije 1972. godine.

Mađarska je poslednji put na Evropskom prvenstvu igrala prije 44 godine, da bi u Francuskoj već u prvom meču napravila najveće iznenađenje u dosadašnjem dijelu turnira. Izabranici selektora Bernda Štorka u prvom meču grupe F savladali su Austriju sa 2:0.

Austrijanci su u meč ušli kao veliki favoriti, to su smatrali fudbalski stručnjaci, ali i kladionice. I već u prvom minutu David Alaba je mogao da dokaće da su i jedni u drugi u pravu, ali je njegov udarac završio na stativi gola Mađarske.

U prvom dijelu nije bilo većih uzbuđenja. Austrijanci su češće bili pred golom protivnika, ispred kojeg je i ovoga puta čuvao Gabor Kiralji – najstariji učesnik evropskih prvenstava sa 40 godina i 74 dana.

Nastavak je počeo nešto sporije, a Mađari u 62. minutu dolaze do prednosti. Adam Šalaj je odigrao dupli pas sa kapitenom Džudžakom i nekako proturio loptu pored austrijksog golmana Almera.

To je bio tek početak posrtanja Austrije, pošto je Aleksandar Dragović već poslije tri minuta zaradio drugi žuti karton, automnatski i isključenje.

Bez obzira na igrača manje na terenu, Austrijanci su pošto-poto željeli do izjednačenja. Imali su nekoliko opasnih situacija pred golom Kiraljija, ali ništa konkretno se nije desilo.

I onda, u jeku napada Austrije, Mađari odigravaju veoma brz kontranapad, a rezervista Štiber lijepim potezom postavlja konačan rezultat na meču, Austrija – Mađarska 0:2.

U drugom meču grupe F sastaju se Portugalija i Island.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender