18. 05. 2021.
Pet besplatnih mogućnosti interneta koje će vas oduševiti

Pet besplatnih mogućnosti interneta koje će vas oduševiti

Pet besplatnih mogućnosti interneta koje će vas oduševiti

Granice koje je internet ukinuo omogućuju nam da komuniciramo i učimo isto što i neko s potpuno drugog kontinenta. Na internetu postoje brojne mogućnosti, aplikacije i korisne ili pak zabavne stranice.

Prenosimo vam listu stranica koje će vas zabaviti, pomoći vam pri sticanju novih vještina ili unapređivanju onih koje već posjedujete, i to potpuno besplatno.

1. Samouništavajuća e-mail adresa

Sve više stranica traži otvaranje korisničkog naloga kako bi se pristupilo njihovom sadržaju. Za to je, naravno, potrebna e-mail adresa. Nažalost, korisnik je nakon otvaranja naloga često bombardovan ogromnom količinom iritantnih promotivnih e-mailova. Kako bi doskočili tom problemu, stranica 10 Minute Mail nudi otvaranje privremene e-mail adrese pomoću koje se možete prijaviti na razne newslettere, popuste i slično, a koja će se automatski deaktivirati nakon 10 minuta.

2. Ambijentalni zvukovi za svaku priliku

Ako ste pod stresom, treba vas pokrenuti ili opustiti. Ako vam jednostavno treba neka zvučnu pozadina za obavljanje svakodnevnih zadataka, na stranici A Soft Murmur pronaći ćete sve potrebno.

3. Naučite bilo koji jezik

Stara poslovica kaže: koliko jezika govoriš, toliko vrijediš. Sa stranicom Duolingo više nećete imati problema prilikom sporazumevanja na stranom jeziku.

4. Retro igrice

Ako vas hvata nostalgija za prvim konzolama poput Sege i Nintenda i igricama, obavezno svratite na SEGA, SNES I NES emulator. Sati zabave su zagarantovani.

5. Uhvatite se u koštac sa finansijama

Pripadate li većini koja na kraju mjeseca mora dva puta da obrne svaki dinar, posjetite finansijsku stranicu Mint. Na njoj možete kreirati svoj sopstveni budžet, pratiti koliko novca trošite i na šta tačno trošite svoj novac, a možete pronaći i neke vrijedne finansijske savjete.

b92.net

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender