05. 05. 2021.
Ivanić-Kurc: Dogovor je ključ za BiH

Ivanić-Kurc: Dogovor je ključ za BiH

Ivanić-Kurc: Dogovor je ključ za BiH

Član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić u razgovoru sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom rekao je da očekuje da se političari u BiH vrate na politiku dogovora, a ne preglasavanja, jer BiH jedino tako ima šansu. Ivanić smatra da Srpska treba da objavi svoje rezultate popisa.

Na sastanku sa austrijskim šefom diplomatije Sebastijanom Kurcom, Ivanić je ukazao na zastoje i probleme koji su se javili u BiH nakon donošenja sporne Odluke o usvajanju jedinstvene metodologije obrade podataka o popisu u BiH.

Očigledno je da su poslanici sa područja FBiH nastavili politiku preglasavanja i da niko ozbiljno ne shvata da je jedina dugoročno stabilna budućnost BiH postizanje kompromisa, jer preglasavanje neće dati nikakve rezultate, rekao je Mladen Ivanić, srpski član Predsjedništva BiH.

Austrijski ministar izrazio je spremnost da njegova zemlja podrži BiH na evropskom putu. Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak, sastao se sa ministrima spoljnih poslova Srbije i Hrvatske, Ivicom Dačićem i Mirom Kovačem. Sa ministrom spoljnih poslova Bugarske, Danijelom Mitovim, Crnadak je posjetio Osnovnu školu “Georgi Stojkov Rakovski” u Banjaluci.

Ova škola izgrađena je 1972. godine uz pomoć novca bugarskog naroda, kao poklon stanovništvu Banjaluke nakon razornog zemoljtresa. Vlada Bugarske ovoj školi donirala je 40 hiljada maraka za izmjenu spoljne stolarije.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender