18. 05. 2021.
Skandal u MUP-u Srbije: Tužila šefa za seksualno uznemiravanje

Skandal u MUP-u Srbije: Tužila šefa za seksualno uznemiravanje

Skandal u MUP-u Srbije: Tužila šefa za seksualno uznemiravanje

Radnica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije O. V. podnjela je beogradskoj policiji krivičnu prijavu protiv svog šefa V. M. zbog seksualnog uznemiravanja i mobinga, saznaje „Alo!“.

Prema njihovim informacijama, Sektor unutrašnje kontrole prijavu je proslijedio organizacionoj jedinici u kojoj O. V. radi „zbog daljeg postupanja“.

“Službenica MUP-a je prijavu protiv svog šefa donela u policijsku stanicu „Savski venac“ zajedno sa fotografijama na kojima se vide povrede. Ona je izjavila da već nekoliko meseci trpi torturu, ali da više ne može da izdrži uznemiravanje. Kako je ispričala, kap je prelila čašu onog dana kada ju je nadređeni u 22 sata vukao po ulici, pokušavajući da je ubaci u svoj službeni automobil”, objašnjava izvor.

U razgovoru sa svojim kolegama, O. V. je navela da to nije jedina stvar zbog koje se odlučila na krivičnu prijavu.

“U pitanju je samohrana majka. Više puta se žalila da je šef omalovažava, naziva je pogrdnim imenima i viče na nju. Inače, ona je sestra jednog visokog funkcionera u MUP-u”, ističe sagovornik.

Kako „Alo!“ saznaje, V. M. dosad nije imao nijednu mrlju u karijeri i niko od njegovih kolega ne može da kaže šta je u pitanju i zbog čega se tako ponašao prema svojoj saradnici. Među svojim kolegama poznat je kao miran i porodičan čovek.

O. V. nije željela da medijima komentarše detalje prijave, niti da bez odobrenja svojih nadređenih daje izjave. Nakon podnošenja krivične prijave, ona i dalje radi na istom mjestu, ali je o svemu obavješteno i tužilaštvo.

Načelnik bez odgovora

“Ne želim ništa da pričam bez odobrenja mojih nadređenih”, kratko je rekao V. M.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender