17. 05. 2021.
Јak jugo pogodio Dalmaciju

Јak jugo pogodio Dalmaciju

Јak jugo pogodio Dalmaciju

Splitski vatrogasci danas su tokom dana imali više od 30 dojava građana zbog olujnog juga koji je pogodio Dalmaciju i obarao drveće na ulice i automobile, rušio tende ili dijelove fasada sa kuća, javili su hrvatski mediji.

“Do sada smo odradili 15 intervencija, a još nas toliko čeka. Radimo po prioritetima. Od jutros je na terenu stalno šest ekipa sa 20 vatrogasaca Јavne vatrogasne stanice, ali i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Split”, rekao je Hini šef Јavne vatrogasne stanice Grada Splita Ivana Kovačevića.Јak olujni jugo tokom popodneva duvao je jače od 110 kilometara na čas i poremetio je i pomorski saobraćaj u Dalmaciji, ali i na riječkom području.

Zbog opasnosti od pada dijela fasade sa stambene zgrade u Splitu od danas popodne zatvorena je ulica u gradskome kvartu na Pujankama, rečeno je u policiji..

Fasada “visi” u Krležinoj ulici kod broja 24 gdje se na višim spratovima nebodera usljed jakih udara vjetra odlomio veći komad fasade, pa je ulica zatvorena za saobraćaj, a vozila se preusmjeravaju na okolne ulice.

Prvo je poslijepodne u samom centru Splita jugo srušio stablo koje je palo na raskrsnici ulica, te poklopilo službeno policijsko vozilo. Osim materijalne štete na prednjem dijelu vozila, dvojica policajaca koja su bila u automobilu nisu zadobili povrede.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender