15. 05. 2021.
Ekskluzivno: Murinjo u svoj štab pozvao Branimira Tulića

Ekskluzivno: Murinjo u svoj štab pozvao Branimira Tulića

Ekskluzivno: Murinjo u svoj štab pozvao Branimira Tulića

Novi menadžer Mančester Junajteda Žoze Murinjo nakon preuzimanja funkcije u slavnom klubu počeo je da pažljivo bira svoje bliske saradnike, osobe od povjerenja i iskusne fudbalske radnike.

Prvog dana dolaska na posao proslijedio je spisak ljudi koje želi u svom štabu naglasivši jedno ime već dobro poznato u engleskim fudbalskim krugovima. Riječ je o Branimiru Tuliću stručnjaku iz Bosne i Hercegovine trenutno zaposlenom kao sportski direktor FK Borac Banjaluka.

Murinjo je Tulića upoznao tokom prenosa utakmica Mančestera u vremenu dok je Ferguson bio na klupi kluba, Tulić je u svojim stučnim analizama gostujući na RTRS-u odlično opažao greške koje u taktičkim manevrima pravi Ferguson i sjajno ga savjetovao šta bi trebao da uradi na poluvremenu i kako da motiviše ekipu da igra bolje.

Ne želeći da njegov tim napravi takve početničke greške Murinjo je odlučio da ga pozove u svoj štab. Još nije poznato da li će Tuliću biti ponuđena uloga sportskog direktora ili pomoćnog trenera “od povjerenja” u Murinjovom štabu.

Trenutna prepreka u angažmanu proslavljenog stručnjaka je to što ima važeći ugovor sa velikanom iz Platonove, pa je pitanje da li bi se Borac mogao odreći ovakvog stručnjaka u trenutcima kada se bore da vrate ugled posrnulog giganta.

Iz Borca poručuju da klub ne razmišlja o odlasku svog direktora i da će svaka Murinjova ponuda biti odbijena, pare u ovom trenutku ne znače Borcu toliko koliko im znači iskustvo i znanje takvog fudbalskog znalca kao što je Tulić.

Jedno je sigurno ako Tulić pređe u Mančester imaće istu ulogu spasioca kao i u Borcu jer i slavni engleski klub odavno nije moćan kao što je nekada bio.

Sve veće glasine o prelasku Zlatana Ibrahimovića u redove Junajteda još jedan je od pokazatelja da je Tulić na pragu Engleske. Naime Ibrahimović koji je porijeklom iz Bosne naveo je kao jednu od prevaga u izboru sredine baš to što bi mogao da sarađuje sa Tulićem čiji je veliki obožavalac i redovno prati njegove kritike na svoju igru tokom mečeva Lige šampiona.

Burno ljeto je svakako pred nama a dok špekulacije traju rukovodstvo kluba iz Banjaluke danas organizuje donatorsko veče kluba na Gradskom stadionu sa početkom u 18 časova.

Kao što je navedeno i na početku kampanje u vezi sa održavanjem donatorske večeri, cilj Fudbalskog kluba Borac, pored kvalitetne marketinške promocije, jeste i da ostvari zavidnu saradnju sa privrednim subjektima kako u Banjaluci, tako i u Republici Srpskoj i na taj način bude prepoznatljiv klub u regionu.

(mojKontakt)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender