18. 05. 2021.
Evo kada su žene muškarcima posebno neodoljive

Evo kada su žene muškarcima posebno neodoljive

Evo kada su žene muškarcima posebno neodoljive

Tokom ovulacije žene postaju pomalo divlje, zavodnički nastrojene, više se dotjeruju i vrlo su ljubomorne na konkurenciju. Da su kod njih nastupili plodni dani može se primjetiti i po hodu, gibanju bokovima, držanju, ponašanju…

Gledajući ženski rod među životinjama, da se zaključiti da nema mnogo razlike. Žene nagonski znaju, iako toga ponekad nisu svjesne, da je došlo vrijeme za razmnožavanje. To traje vrlo kratko, tek nekoliko dana, pa je vremena malo.

Valja izabrati pravog muškarca, jakog, dominantnog, zdravih gena. Zato će ih tada jako privlačiti vrlo muževni muškarci, dubljeg glasa, jače građe, pomalo dlakavi. Tokom tih nekoliko dana, žene će se više dotjerivati, više paziti na šminku, frizuru, pravi parfem. Radije će birati suknju ili haljinu nego pantalone i imaće potrebu da pokažu više kože.

Izlaskom iz kuće počinje njihov nesvjesni lov na mužjaka. Hodaće sporije, jače će njihati bokovima, isprsiće se, pogled će im blistati i osjećaće se privlačnije i samopouzdanije nego inače. Muškarca koji im se sviđa u tom će periodu pojačano čuvati od konkurencije, odnosno ostalih ženki spremnih za razmnožavanje, kako bi rekli za životinjski svijet. Tada ljubomora dolazi do izražaja.

Pored svog muškarca one će biti vrlo nježne, umiljate, pričaće sporije i djelovaće više seksi. I to je mamac koji nesvjesno bacaju tokom ovulacije. Dok plodni dani traju, treba im manje vremena da se odluče na seks, sklonije su kratkim avanturama i tad će lakše pokleknuti pred iskušenjem nego ostalim danima u mjesecu. Ako su u vezi s nježnim muškarcima krhke građe, rado će na ulici pogledati one muževne i jake. Plodni dani upravljaju i njihovim snovima, pa tada češće sanjaju scene seksa.

U tih nekoliko dana tijelo žena ispušta miris koji je muškarcima posebno privlačan, a kao odgovor na to nivo testosterona kod njih poraste. Isto je i u svijetu životinja, mužjak po mirisu ženke zna da je vrijeme za parenje. Prolaskom ovulacije sve se mijenja. Ponovo su sklonije nježnijim muškarcima, manje brinu za izgled, nemaju toliku želju za seksom… Uglavnom, vraćaju se uobičajenom ponašanju.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender