09. 05. 2021.
Federer: Đoković može da me prestigne

Federer: Đoković može da me prestigne

Federer: Đoković može da me prestigne

Rodžer Federer kaže da postoji šansa da ga Novak Đoković prestigne po broju Gren slem titula. Švajcarac je osvojio 17 najvećih trofeja, posljednji prije četiri godine na Vimbldonu, dok je Novak trenutno na 12 GS titula i prvi je čovjek od 1969. godine koji je u isto vrijeme vlasnik sve četiri najveće titule.

“Sve je moguće, on čak može da kompletira i kalendarski Slem – iako su Vimbldon i US open veoma različiti, on je veliki favorit na oba. Ima dobru šansu da me prestigne, važno je da se ne povređuje, da ostane motivisan i da nastavi da se bori“, rekao je Švajcarac, koji u avgustu puni 35 godina.

Federer je sedam puta u karijeri osvojio Vimbldon, pet puta US open, četiri puta Australijan opena i jednom Rolan Garos. Sa druge strane, Đoković je šest puta slavio u Australiji, tri puta na Vimbldonu, dva puta u Njujorku i jednom na Rolan Garosu. “Ne želim da zvučim arogantno, ali mislim da je u životu sve dostižno”, rekao je Novak poslije osvajanja trofeja u Parizu.

Vimbldon počinje 27. juna, a u prethodna dva finala sastali su se upravo Đoković i Federer – oba puta slavio je srpski teniser, sa 3-2 i 3-1 u setovima.

(B92)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender