09. 05. 2021.
Kako obući bebu kada su vrućine

Kako obući bebu kada su vrućine

Kako obući bebu kada su vrućine

Visoke spoljne temperature stvaraju muku i odraslima, a posebno bebama starim do godinu dana. Evo kako da im olakšate – šta da im obučete, na šta da obratite pažnju…

Imajte na umu da, ako beba doji, trebaće joj češći podoji, a između podoja možete da im ponudite vodu u kašičici, kako bi mališani ostali hidrirani. Ukoliko beba ne doji, onda joj češće ponudite vodu jer vam bebe i deca neće reći da su žedni.

Kada je reč o odeći, bebama je najbolje oblačiti pamučne pantalonice ili benkice svetlijih boja i gustog tkanja. Kada je napolju baš vruće, dovoljni su ime pelena i benkica bez rukava.

Obavezno deci na glavu stavite šeširić ili kapicu, a povedite računa i o zaštiti njihovih očiju – mališanima možete da stavite naočare za sunce, ali samo one koje imaju sertifikat o nivou zaštite, da ne biste rizikovali oštećenje vida.

Ako dete nosi pelene, ne zaboravite da ih menjate malo češće nego inače, ali da ih, pored kupanja, zapirate, kako biste izbegli ojede koji su uobičajeni tokom vrelih letnjih dana.

Kada izlazite napolje, obavezno nanesite detetu kremu sa zaštitnim UV faktorom, i naravno, izbegavajte da mališane izvodite napolje u vreme toplotnog talasa.

U šetnji se potrudite da decu, naročito bebe do godinu dana, uvek držite u hladovini, a kada je reč o putovanjima – nikako ne prekrivajte sedište za bebe peškirom ili pamučnim ćebetom jer to sprečava kretanje vazduha.

Kada već govorimo o sedištu za bebe u automobilu, vodite računa da klima uređaj u autu (i u stanu, kući) nije usmeren prema detetu.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender