09. 05. 2021.
Pale: Maturanti skupili 15.000 KM za djecu oboljelu od leukemije, a na maturu obukli majice

Pale: Maturanti skupili 15.000 KM za djecu oboljelu od leukemije, a na maturu obukli majice

Pale: Maturanti skupili 15.000 KM za djecu oboljelu od leukemije, a na maturu obukli majice

Maturanti Srednjoškolskog centra “Pale” donirali su oko 15.000 KM, namijenjenih za kupovinu maturskih haljina i odijela, djeci oboljeloj od leukemije.

Većina ih je na maturu obukla majice sa natpisom “Korak za život”, želeći i na taj način da pošalju poruku da njihov jedan mali korak nekome znači život.

Maturanti su sinoć nakon defilea ulicama Pala proslavili svoje matursko veče.

Direktor Srednjoškolskog centra “Pale” Nedeljko Gazivoda rekao je novinarima da ispraćaju 69. generaciju maturanata, odnosno osam odjeljenja sa 188 učenika.

Gazivoda je naglasio da je ova generacija postigla značajne rezultate, kako u nastavnim, tako i u vanastavnim aktivnostima, a da su pokazali i svoju humanu stranu.

“Moram da istaknem da su uz ovaj svečani maturantski defile organizovali i humanitarnu akciju. Svih osam odjeljenja je za djecu oboljelu od leukemije sa ovog područja Miju Torbicu i Mladena Mojevića prikupilo novčana sredstva”, rekao je on i dodao da im je želja bila da pokažu svoju humanost na djelu.

Gazivoda kaže da maturanti poštuju i različitosti, jer je jedan dio učenika, iako je učestvovao u ovoj humanoj akciji, obukao svečane haljine i odijela.

“Mi poštujemo njihove različitosti i stavove i podržali smo ih u njihovoj odluci. Nadamo se da će ovo postati tradicija”, rekao je on i dodao da je ovo bio spoj mladosti, ljepote i humanosti.

Učenik generacije Milica Vuković istakla je da je ponosna na sebe i svoje drugove, jer su uspjeli da sprovedu u djelo akciju koja promoviše humanost, solidarnost i toleranciju.

“Svi maturanti su pomogli akciju, a neki su zadržali svoje pravo da obuku svečana haljine i odijela”, navela je ona.

Učenik Gimanzije Stefan Sokolović istakao je da su na ovu ideju došli jer su vidjeli da se dosta sredstava izdvaja za maturske haljine i odijela i odlučili da se odreknu toga i pomognu onima kojima je ta pomoć najpotrebnija.

“Želja nam je bila da pomognemo dvoje djece oboljele od leukemije i uspjeli smo da skupimo oko 15.000 KM”, naglasio je on i poželio ovim mališanima da se izbore sa bolešću.

(Srna)

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender