05. 05. 2021.
Banjalučka Abacija prepuštena sama sebi

Banjalučka Abacija prepuštena sama sebi

Banjalučka Abacija prepuštena sama sebi

Redovni posjetioci plaža kod Zelenog mosta tvrde da je Gradska uprava zanemarila ova kultna okupljališta Banjalučana.

“Ovo je proglašeno javnom plažom, ali da nije nas iz naselja sve bi propalo. Teren za basket je loš, trebalo bi ga presvući, pjesak za odbojku nije mijenjan nikako, jedino ga organizatori nekih događaja malo poravnaju da bi se takmičenje uopšte moglo održati”, kaže za “Blic” Vladan Zrnić, koji živi u blizini Zelenog mosta i, kao i većina njegovih komšija, tokom cijele godine slobodno vrijeme provodi uz Vrbas, na plažama Abacija i Zelena.

Mladi mještani kažu da su prošle godine sami kupili i postavili sprave za vježbanje, u blizini koša. Podsjećaju i da su volonteri prije dvije godine, uz pomoć stranih donacija, uredili stazu za šetnju, obnovili tuševe i obezbijedili besplatan internet.

I njihove starije komšije negoduju što se kultna Abacija može pohvaliti samo dotrajalim stepenicama i klupama, jer šetalište zarastu u travu, a WC kabine se dopremaju skoro na izmaku sezone.

Stižu spasiociU Spasilačkoj službi su potvrdili da će od 1. jula patrolirati plažom. Portparol Gradske uprave Milenko Šajić precizirao je da je ove godine planirano 4.000 KM za sufinansiranje spasilačke službe i da će rad biti organizovan u skladu sa procenom rizika.

“Ako je to pomoć Grada, hvala im na tome. Drugi evropski gradovi bi se ponosili ovakvim plažama, a naši nisu ni svjesni šta imamo. Toliko lijepih i korisnih stvari se ovdje još može napraviti”, smatra penzioner Branko Delić.

Predsjednik Saveta MZ Obilićevo II Vanja Janča ističe da imaju lošu komunikaciju sa Gradskom upravom, te da je sudbina plaže kod Zelenog mosta neizvjesna, jer važeći regulacioni plan na toj lokaciji predviđa gradnju objekta.

Na pritužbe građana, iz Gradske uprave odgovaraju da je pred ljetnju sezonu pokošena sva trava i da se redovno odvozi smeće, ali nisu komentarisali obnovu sportskih terena. Ovih dana, najavljuju, postaviće četiri WC kabine i pustiti u rad tuševe i česme.

(Mondo)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender