18. 05. 2021.
Civilna zaštita zakazala vježbu na Kastelu

Civilna zaštita zakazala vježbu na Kastelu

Civilna zaštita zakazala vježbu na Kastelu

Gradski štab za vanredne situacije Banjaluka usvojio je danas na sjednici odluku o organizaciji vježbe “Sadejstvo Vrbas 2016″, koja je planirana za 4. juli.

Gavranović je naveo da je vježba, koja će biti izvedena na užoj lokaciji oko tvrđave “Kastel” i na rijeci Vrbas kod gradskog mosta, organizovana u saradnji sa Oružanim snagama BiH, Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srpske, te gradskim službama sistema Civilne zaštite.

“U okviru vježbe predviđeno je da se organizuje mini taktičko-tehnički zbor, na kojem ćemo pokazati svu opremu koju smo nabavili u ovih nekoliko godina, i čime smo ojačali sistem Civilne zaštite”, rekao je Gavranović novinarima.

On je napomenuo da je cilj vježbe provjera osposobljenosti određenih sistema Civilne zaštite, na konkretnim situacijama u pogledu spašavanja ljudi i dobara u elementarnim nepogodama.

Govoreći o opremanju Civilne zaštite grada Banjaluka, Gavranović je istakao da je nabavljen značajan dio opreme za odbranu od elementarnih nepogoda.

“Nedavno je isporučena i mašina za punjenje vreća pijeskom, koju smo davno naručili, a koja nam je od izuzetnog značaja, te sada tražimo lokaciju gdje da je smjestimo da bi bili spremni za vanredne situacije”, rekao je Gavranović.

Kada je riječ o poplavama, Gavranović je napomenuo da je, osim u opremu za prevenciju nepogoda, potrebno višemilionsko ulaganje u sanaciju i obezbjeđenje obala Vrbasa, kako bi se spriječile takve stvari u budućnosti.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender