09. 05. 2021.
Francuzi bi u Banjaluci gradili hotele

Francuzi bi u Banjaluci gradili hotele

Francuzi bi u Banjaluci gradili hotele

Francuski investitori bacili su oko na Banjaluku. Žele da grade hotele, kolektore i fabriku za prečišćavanje otpadnih voda. Poslije sastanka sa prvim čovjekom grada, dogovoreni su konkretni potezi. Stručnjaci iz Francuske početkom jula dolaze u Banjaluku da vide dokumentaciju i tehnička rješenja za izgradnju kolektorskog sistema i fabrike.

“Oni imaju za realizaciju ovog projekta već spremnih sredstava koje mogu da investiraju, negdje oko 50 miliona evra i to je za nas vrlo značajno”, izjavio je Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke.

Gradonačelnik se pohvalio da se Francuzima dopala i oronula oružarnica na Kastelu. Iako na prvu neugleda i ruševna, francuski privrednici u njoj vide veliki potencijal. Pretvorili bi je u hotel. Još jedan, veći, gradili bi iz temelja.

“Kao predstavnik privredne komore, što i jesam, došao sam sa dvojicom investitora u vezi sa hotelima koji su već investirali u drugim državama Balkana, i koji su veoma zainteresovani da investiraju u grad Banjaluku”, rekao je Kristof Mašar, predstavnik Privredne komore francuske pokrajine Valdoaz i preduzeća “Integrale”.

Francuski privrednici kažu da već godinu dana ispituju teren za investicije. U Rumuniji su sagradili dva hotela, ali domaćinima su priznali da im je Banjaluka primamljivija.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender