15. 05. 2021.
Pješke do Ostroga za pomoć porodici Gajić

Pješke do Ostroga za pomoć porodici Gajić

Pješke do Ostroga za pomoć porodici Gajić

Sa humanitarnim brojem 1432 na prsima, vjerom u Boga i blagoslovom sveštenika, pješke do manastira Ostrog jutros je krenuo Mirko Majkić. Pomoć porodici Gajić, koja prikuplja novac za pronalazak lijeka protiv Laforine bolesti, razlog je što će prepješačiti maršrutu od skoro 600 kilometara.

“Povod je da pronesem humanitarni broj 1432 za Milanu Gajić, da narod što više vidi broj, da bi što više pozvali da se prikupi novac”, kaže Mirko Majkić iz Udruženja Sveti đakon Avakum.

Na putešestvije, iz dvorišta hrama Hrista Spasitelja, preko Bijeljine, Zvornika, Foče, Šćepan polja, Nikšića do manastira Ostrog, Mirka su ispratili sestra i nekoliko prijatelja.

“Ovih dana sam se pripremao stvarno. Svaki dan po 15-20 kilometara. Tako da, evo, nadam se, samo Bože zdravlja. Da Bog da zdravlja, ništa me drugo neće povući nazad”, dodaje Mirko.

U rancu na leđima nosi samo najosnovnije stvari. Mirko planira da 6. ili 7. jula stigne na Ostrog. U tome će mu pomoći isksutvo iz prethodna dva hodočašća, do Ostroga i Kosova i Metohije.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender