09. 05. 2021.
Ivanić i Čović razgovarali o SSP-u

Ivanić i Čović razgovarali o SSP-u

Ivanić i Čović razgovarali o SSP-u

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić i član Predsjedništva iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović razgovarali su danas u Banjaluci o adaptaciji Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju.

Ivanić i Čović razgovarali su i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH.

Sastanak je održan u kabinetu člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Nakon razgovora s Ivanićem u Banjaluci, Čović je rekao da očekuje dogovor, ali je naglasio da neće biti preglasavanja Ivanića i u slučaju da ne bude postignut konsenzus, već da treba nastaviti razgovore.

Čović smatra da treba čuti stav Vlade Republike Srpske o prilagođavanju SSP, dodavši da je to i njegova Vlada, prenosi Blic.

Govoreći o zaključcima Narodne skupštine Republike Srpske o popisu, Čović je rekao daovo pitanje ponovo treba vratiti u Savjet ministara BiH, koji treba da donese zaključke, koje bi potom potvrdio parlament BiH.

Nije precizirao na šta konkretno misli. Ponovo je demantovao da stoji iza odluke direktora Agencije za satistiku BiH Velimira Jukića, koji je objavio program obrade podatak popisa koji ne prihvata Republika Srpska.

Čović kaže da je u Banjaluku stigao u utorak naveče, odakle je pratio televizijski prenos fudbalske utakmice Evropskog prvenstva između Hrvatske i Španije.

Ivanić nakon sastanka nije davao izjave za medije.

Čović je došao na sastanak u trenutku kada Ivanić u Predsjedništvu BiH ne želi da razgovara o adaptaciji SSP-a BiH sa EU dok se o tome ne izjasni Vlada Republike Srpske.

(Mondo/Blic)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender