17. 05. 2021.
Sjajan koncert Banjalučanki na Kastelu (FOTO)

Sjajan koncert Banjalučanki na Kastelu (FOTO)

Sjajan koncert Banjalučanki na Kastelu (FOTO)

Prepuna tvrđava Kastel i burni aplauzi obilježili su i sinoćnji cjelovečernji koncert Ženskog kamernog hora “Banjalučanke”. Ovaj koncert hora na tvrđavi je bio i kao svojevrsni koncertni ispraćaj ansambla na Svjetsku horsku olimpijadu, koja će biti održana u Sočiju, u Ruskoj Federaciji, od 6. do 16. jula ove godine.

Hor se predstavio odabranim djelima autora savremene horske literature, zahtjevnim aranžmanima i kompozicijama zasnovanim na našoj tradicionalnoj muzici, horskim obradama svjetskih i domaćih hitova, te horskim aranžmanima numera filmske muzike.

”Banjalučankama” su “u gostima” bile članice vokalnog ansambla ”Sjećanja” kao i sastav “Libertango.”

Povodom Svjetskog dana muzike na platou ispred Sabornog hrama Hrista Spasitelja koncert je održao pijanista Dinko Blagojević, a Gradski tamburaški orkestar sa gostima oduševio je sugrađane cjelovečernjim koncertom tamburaške muzike u Muzičkom paviljonu u parku “Petar Kočić”.

Poklon koncert svojim sugrađanima darovali su i Gudački orkestar Akademije umjetnosti Univerziteta u Banjoj Luci. Njihov koncert pod nazivom “Vrijeme je za domaće” održan je u Koncertnoj dvorani Banskog dvora.

Svjetski dan muzike se proslavlja od 1982. godine, na inicijativu tadašnjeg ministra za kulturu Francuske Džaka Langa.

Sjajan koncert Banjalučanki na Kastelu kastel 2 Kastel 3 kastel 4 Kastel 5 Kastel 6

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender