06. 05. 2021.
Zora s ljubavnikom organizovala ubistvo supruga Perice Trninića

Zora s ljubavnikom organizovala ubistvo supruga Perice Trninića

Zora s ljubavnikom organizovala ubistvo supruga Perice Trninića

Miladin Bosnić (40) i njegova ljubavnica Zora Trninić (40) iz Drvara osuđeni su u Kantonalnom sudu Livno na ukupno 24 godine zatvora zbog ubistva Zorinog supruga Perice Trninića (40) iz Drvara.

Bosnić je dobio 13 godina i 11 mjeseci, a Trninićeva deset godina robije. Ovo je prvostepena presuda na koju odbrana ima pravo žalbe.

Bosnić je optužen da je 30. avgusta pošle godine iz lovačke puške sačmarice u naselju Trninića brijeg na surov način likvidirao Zorinog supruga Pericu dok je sjekao drva. Beživotno tijelo Trninića sa više sačmi u glavi i vratu pronađeno je u šumi Ataševac kod Drvara.

Prema izvoru bliskom istrazi, ljubavnici su skovali paklen plan kako bi se riješili Perice i dokopali njegove stoke, koju su planirali da prodaju i tako dođu do para. Sve je trebalo da izgleda kao zločin po nepoznatom izvršiocu.

Trninić je kobnog dana otišao u šumu da nasiječe drva za domaćinstvo. Bosnić, koji je bio u ljubavnoj vezi sa njegovom suprugom, znao je za to.

Istragom je utvrđeno da se ubica do šume dovezao automobilom, a potom je pola sata pješačio kroz šumu da bi došao do mjesta zločina. Došunjao se do pogodnog mjesta za ubistvo i kada je vidio da Trninić ne obraća pažnju, prišao mu i iz neposredne blizine pucao iz lovačke puške u potiljak. Nakon toga je pobjegao.

Zora Trninić, navodno ne znajući ništa, krenula je sa troje djece, rođacima i komšijama da traži muža jer se nije vratio kući. Tijelo Perice Trninića pronađeno je drugog dana pored jednog velikog stabla u šumi u kojoj je ubijen.

Tokom istrage koja je sprovedena nakon ovog stravičnog zločina policijski inspektori su posumnjali da je Bosniću u ubistvu pomogla Trninićeva supruga Zora. Razotkrivena je na osnovu telefonskog poziva i SMS poruke koju je kobne večeri poslala ljubavniku. Zora je dojavila ubici da je Perica otišao sam u sječu šume i da iskoristi priliku da ga likvidira.

Motiv je bio koristoljublje. Ona je nakon sahrane supruga ubrzo prodala stado od 250 ovaca, a dobijeni novac je namjeravala da podijeli sa Bosnićem. Ubica se krio skoro 30 dana, ali je razotkriven i uhapšen. Krajem septembra prošle godine on je priznao brutalno ubistvo komšije.

Policija je nakon toga u mjestu Podovi kod Drvara pretresla Bosnićevu kuću, gdje je pronašla i oduzela dvije automatske i jednu poluautomatsku pušku, ručnu bombu i municiju, zbog čega je, pored ubistva, osuđen i za nedozvoljeno držanje oružja. Za to djelo je dobio tri mjeseca zatvora koja su mu uračunata u ukupnu kaznu.

Optuženi Bosnić i njegova saučesnica Trninić za vrijeme suđenja boravili su u pritvoru, što će im biti uračunato u kaznu.

Komšije

Komšije Trninića nakon ubistva bili su šoku jer su za Pericu imali samo riječi hvale.

– Bio je dobar čovjek i domaćin. Stalno je radio oko poljoprivrede i imao je veliko stado od oko 250 ovaca. On, supruga i djeca živjeli su od toga – kazala je komšinica koja nije željela da joj objavimo ime.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender