18. 05. 2021.
Nakon 24 godine: Poletio avion iz Beograda za Njujork

Nakon 24 godine: Poletio avion iz Beograda za Njujork

Nakon 24 godine: Poletio avion iz Beograda za Njujork

– Sa beogradskog aerodroma “Nikola Tesla” poletio je Erbas A330 na svoj prvi let ka Njujorku. U avionu se nalazi 254 putnika, a me]u njima je i proslavljeni fudbaler Dejan Stanković.

Vrpcu je presjekao premijer Srbije Aleksandar Vučić koji je svim putnicima poželio srećan put i poručio da je Beograd od danas centar u regionu.

” Želim putnicima srećan put i ugodan let. Drago mi je da je Kajl Skot primetio da uvek nađe neku manu, ali kada nam Boing bude dao bolji popust kupićemo Boing, a ne Erbas. Ovaj let je za bolji život i bolje za našu kompaniju. On pokazuje otvorenost naše zemlje. Od izuzetnog značaja je da imamo dobre veze sa SAD. Ovaj let će nas približiti Amerikancima i SAD. Zahvaljujući ovome možemo imati bolje banje, više turista na planinama. Današnju zemlju dovodimo do visina koju ona zaslužuje. Ja sam tužan što Vlada mora brzo da se formira, pa ću ostati u Beogradu”, poručio je Vučić.

Ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot je rekao da će ovaj let pojačati uzajamne veze. “Želim svima ugodan let. Čestitam Air Serbia na ovome i siguran sam da će ova strateška odluka biti dobra i za Srbiju i za našu zemlju”, rekao je Skot.

Na relaciji Beograd- Njujork-Beograd letiće Erbas A330 Nikola Tesla, a nedjeljno je predviđeno pet letova. Procedure oko dobijanja neophodnih odobrenja od regularnog tela, Air Serbia dobila je krajem maja.

Do sada je za ovaj let prodato više od 15.000 karata, od kojih 60 odsto u SAD, a 35 u Srbiji. Prve tri povratne karte po promotovinoj cijeni od 399 evra kupljene su na Sajmu turizma, a to su učinili premijer Aleksandar Vučić, koji je i sam trebalo da poleti danas za Njujork, ali je otkazao svoju posjetu Americi, i ambasador SAD Kajl Skot. Let it beograda za Njujork traje deset sati, a cijena povratne karte iznosi 440 evra.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender