17. 05. 2021.
Završena grupna faza Evropskog prvenstva

Završena grupna faza Evropskog prvenstva

Završena grupna faza Evropskog prvenstva

Završena je grupna faza takmičenja na Evropskom šampionatu u Francuskoj. Reprezentacija Republike Irske savladala je Italiju 1:0 (0:0) u posljednjem kolu grupe E i tako popunila jedino preostalo mjesto u osmini finala.

Јunak pobjede Ostrvljana nad “Azurima”, čiji je selektor Antonio Konte odlučio da odmori nosioce tima pred borbu za četvrtinu finala sa Španijom, bio je Robi Brejdi u 85. minutu. Ekipa Maritna O’Nila tako se priključila Njemačkoj, Engleskoj, Hrvatskoj, Španiji, Francuskoj, Mađarskoj, Sjevernoj Irskoj, Italiji, Poljskoj, Slovačkoj, Švajcarskoj, Velsu, Islandu, Belgiji i Portugalu.

Naingolan poslao Šveđane kući . Za pobjedu Belgije pri samom kraju susreta, pogodak je postigao Radža Naingolan u 84 minutu. Kraj za Švedsku i Zlatana Ibrahimovića, jer nisu uspjeli da prođu prvu fazu.

Fudbaleri Mađarske, Portugala i Islanda plasirali su se u osminu finala Evropskog prvenstva iz grupe F. Kristijano Ronaldo postigao je dva i asistirao za jedan gol u remiju sa Mađarskom 3:3 i činilo se da će to biti dovoljno za drugo mjesto u grupi, ali na kraju Portugal kao treći prolazi dalje pošto je u 94. minutu Island postigao gol za trijumf 2:1 nad Austrijom i pretekao je Portugal na drugom mjestu u grupi.

Portugal je tri puta gubio u meču sa Mađarskom – počelo je fantastičnim golom Zoltana Gere u 19. minutu, koji je sa oko 25 metara poslao je loptu u donji lijevi ugao i tako je sa 37 godina i 61 danom postao drugi strijelac u istoriji EP, stariji od njega samo je Ivica Vastić (38 godina i 256 dana).

U 42. minutu Ronaldo je poslao maestralnu loptu u prostor za Nanija, koji pogađa donji desni ugao za 1:1. Uslijedila je potpuna ludnica u prvih petanestak minuta drugog poluvremena, a Portugal nije imao sreće jer je primio dva maltene identična gola poslije nesrećnih odbitaka.

Džudžak je izveo slobodnjak, lopta je pogodila Gomeša i prevarila golmana Patrisija, ali je onda uslijedio trenutak magije na drugoj strani – Mario je centrirao sa desne strane, a Ronaldo je petom uradio nešto što je teško opisati riječima i Kiralj je bio nemoćan.Tu nije bio kraj mukama Portugala, pošto je poslije Džudžakovog šuta lopta pogodila Nanija i nevjerovatnom putanjom ponovo završila u mreži.

Ronaldo je i ovaj put imao odgovor, poslije ubacivanja Kvarežme u 62. minutu glavom je zaokružio spektakularni period fudbala za 3:3.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender