05. 05. 2021.
Banjalučki sastav “Aurora” objavio svoj drugi studijski album “Nisi sam”

Banjalučki sastav “Aurora” objavio svoj drugi studijski album “Nisi sam”

Banjalučki sastav “Aurora” objavio svoj drugi studijski album “Nisi sam”

Banjalučki sastav AURORA upravo je objavio svoj drugi studijski album “Nisi sam” posredstvom kuće Nocturne Media. Album je dostupan putem svih digitalnih servisa, a uskoro će se u celosti naći i na njihovom Youtube.com kanalu. Do tada, album možete ekskluzivno poslušati na Deezer servisu.

http://www.deezer.com/album/13215752

Album je rađen live u Velikoj sali Kulturnog centra Gradiška, u istoj sali je kasnije snimljen i spot za prvi singl, naslovnu numeru “Nisi Sam”. Momci planiraju da urade još dva promotivna spota koji će pratiti priču albuma “Nisi sam”.

Bend AURORA je osnovan 2005. godine, kada su dva prijatelja Boris Maksimčuk i Boris Banjac došli na ideju da naprave rock bend. Snimaju prvu pesmu “Moja ljubavi”, sa kojom nastupaju na Internacinalnom muzičkom festivalu u Banjoj Luci, na kojem osvajaju nagradu kolega učesnika, kao i nagradu za najbolji pop-rock bend Udruženja muzičara RS-a 2006. godine. Bend nastavlja sa radom na autorskim pesmama, te slede nastupi na festivalu “Baščaršijske noći“ u Sarajevu, 1. Hard Rock radio fest-u. Bend je  imao čast da nastupa sa mnogim poznatim bendovima ex-YU scene, kao što su Psihomodo Pop, Let 3, Hladno Pivo, Erogene Zone, Neverne Bebe, Bass Dance i Balkan Express. Nakon snimanja druge pesme “Daj mi ruku”, na kojoj je gostovao klavijaturista Goran Baštinac, iz benda odlazi pevač, na čije mesto dolazi Ognjen Đurašinović. Usledili su nastupi sa Ribljom Čorbom, Negativom i Osvajačima, kao i nastup na prvom Demo Festu u Banjoj Luci.

Nakon niza personalnih promena, bend nastavlja rad u studiju tokom 2011. godine, a rezultat toga je album “Kula od karata”, koji je završen početkom 2012. godine i broji 8 pesama. Album je snimljen i miksan u studiju Plazma u Banjoj Luci, kod producenta Borisa Glišića. Postprodukcija je rađena u studiju Sonic Farm u Kanadi.

Postava benda AURORA danas: Boris Maksimčuk (gitara), Marko Kovačić (bas), Bojan Katalina (bubnjevi) i Vladimir Maksimčuk (gitara).

Spot za numeru “Nisi sam”

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender