17. 05. 2021.
Crveni tepih i milion eura za albanske fudbalere

Crveni tepih i milion eura za albanske fudbalere

Crveni tepih i milion eura za albanske fudbalere

Fudbalska reprezentacija Albanije svečano je danas dočekana na aerodromu u Tirani na crvenom tepihu uz nacionalnu gardu, po povratku sa Evropskog prvenstva u Francuskoj.

Premijer Albanije Edi Rama dočekao je reprezentativce na aerodromu u Tirani, prije nego što su se igrači ukrcali u otvoreni autobus.

Igrači će dobiti simbolične ključeve Tirane i prijave za diplomatske pasoše, kako bi se istakla njihova uloga ambasadora Albanije. Oni će posjetiti navijačku zonu u gradu, gdje se priprema muzički program.

Hiljade ljudi dočekalo je reprezentativce po veoma toplom vremenu u Tirani, ulice su ukrašene albanskim zastavama, a navijači su im uzvikivali: “Bravo momci”. Albanija je prvi put učestvovala na Evropskom prvenstvu, gdje je u Grupi A zauzela treće mjesto sa tri boda, pobjedom nad Rumunijom od 1:0. Albanska vlada je nagradila igrače i stručni štab sa milion eura.

“Sport može biti dobar način ostvarivanja diplomatije, pokazali ste da ste naši ambasadori u svijetu. Albanija ima mnogo diplomata, ali vi ste postigli pravo savršenstvo porukom koju ste poslali svijetu”, rekao je ministar spoljnih poslova Albanije Ditmir Bušati. Jako obezbjeđenje pratilo je reprezentaciju, helikopter je nadletao otvoreni autobus, a pojedine ulice su bile privremeno zatvorene.

“Hvala vam na velikoj podršci i što ste nas dočekali po jakom suncu”,rekao je kapiten Lorik Cana, koji je završio reprezentativnu Selektor Albanije Gianni De Biasi rekao je da bi mladi “koji žele drugačiji način života, trebalo da slijede primjer fudbalskih reprezentativaca”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender