18. 05. 2021.
Željka Cvijanović: Tri poslanika opozicije prelaze u vladajuću većinu

Željka Cvijanović: Tri poslanika opozicije prelaze u vladajuću većinu

Cvijanović: Odluka o “Kosmosu” u predviđenim rokovima

Predsjednica Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je danas da vjeruje da bi do 1. jula Vlada Srpske mogla da donese odluku o finansijskom restrukturisanju banjalučkog preduzeća “Kosmos”.
– Donijeli smo odluke vezano za “Kosmos”, i to je put kojim smo se zaputili, u nadi da će sve biti izvršeno u rokovima kako je to predviđeno – rekla je Cvijanovićeva.Premijerka Srpske je napomenula da to nije prvi primjer takvog finansijskog i organizacionog restrukturisanja domaćih preduzeća.

– To je koncept na koji pokušavamo da spasimo sve ono što je moguće da se spasi u Republici Srpskoj, a što bi trebalo da znači očuvanje radnih mjesta s obzirom da postoje određeni ugovori i garancije da se na osnovu poslova koji se mogu odraditi ukoliko uđemo u takvo restrukturisanje definitivno može garantovati i opstanak preduzeća – rekla je Cvijanovićeva.

Odbor Sindikalne organizacije preduzeća “Kosmos” iz Banjaluke zatražio je ranije od Vlade Srpske da do 1. jula donese odluku o finansijskom restrukturisanju ovog preduzeća, koje je u vlasništvu Vlade Srpske.

Vlada Srpske je na sjednici 23. juna usvojila izvještaj o poslovanju “Kosmosa” za prošlu godinu i upoznala se o informaciji o izradi plana finansijskog i operativnog restrukturisanja ovog privrednog društva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender