17. 05. 2021.
Mihajlovićeva i Mali obišli srpsku crkvu u Njujorku

Mihajlovićeva i Mali obišli srpsku crkvu u Njujorku

Mihajlovićeva i Mali obišli srpsku crkvu u Njujorku

Ministarska građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i gradonačelnik Beorgada Siniša Mali obišli su ostatke srpske pravoslavne crkve u Njujorku, koja je izgorjela na Usrks.
Tom prilikom, Mihajlovićeva je rekla da Vlada Srbije želi da pomogne obnovu Saborne crkve Svetog Save, te da je prvo potreban dogovor sa gradom Njujorkom oko toga da li će se vršiti restauracija ili će se graditi nova crkva.Siniša Mali i Zorana Mihajlović obišli crkvu Svetog Save u Njujorku koja je izgorela na Uskrs
“Svakako nećemo dozviliti da ostanu ruševine. Stalo nam je da se to uradi i zato smo danas ovde, da vidimo koji su nam naredni koraci”, rekla je Mihajlovićeva.

Prema njenim riječima, ministarstvo je spremno da zajedno sa srpskim građevinskim kompanijama i arhitektama maksimalno pomogne da se projekti naprave što prije i da nakon toga počne sa gradnjom.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je crkvu i sam posjećivao dok je živio u Njujorku, dodavši da ona mnogo znači svim našim ljudima koji žive u tom gradu, te da je zato važno da crkva povrati nekadašnji sjaj i vrati se što prije u funkciju.

Dodao je da će Beograd, sa Vladom Srbije, pružiti svu potrebnu pomoć, bilo prilikom izrade projekata ili doniranja sredstava.

“Šta god treba, uradićemo da bi se crkva što prije oporavila i vratila u pređašnje stanje”, rekao je Mali.

Starješina crkve Svetog Save, protojerej Đokan Majstorović zahvalio je na posjeti i rekao da se nada da će crkva biti što prije obnovljena i da će moći ponovo da otvori svoja vrata.

Saborni hram Svetog Save u Njujorku izgorio je u požaru koji je izbio za vrijeme uskršnjih praznika.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender