17. 05. 2021.
Dodik odlikovao Muhiku

Dodik odlikovao Muhiku

Dodik odlikovao Muhiku

– Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Andrićgradu uručio Orden zastave Republike Srpske sa srebrnim vijencem bivšem predsjedniku Urugvaja Hose Muhiki.

Uručujući priznanje čuvenom urugvajskom predsjedniku, Dodik je rekao da je odlučio da Muhiki dodijeli orden u znak priznanja “kao jedinstvenom svjetskom političaru, za trijumf ideje jednakosti, kao mudracu i neumornom borcu za socijalnu pravdu i siromašne u cijelom svijetu, kao velikom prijatelju Andrićgrada, Emira Kusturice i Republike Srpske”.

“Počastvovani smo što je jedan ovakav čovek danas sa nama. Period i način Vašeg vladanja dalekom zemljom kao što je Urugvaj, pročuo se sve do naših krajeva”, naglasio je Dodik.

Zahvalivši na Ordenu, Muhika je rekao da ovo priznanje shvata “kao priznanje njegovoj maloj zemlji”.

“Čast mi je što sam danas ovdje sa vama, što sam okružen dobrim ljudima. Danas ovdje odajem priznanje i kamenu i mermeru, i suncu i vazduhu… Neka privrženost dovela me je ovdje. Odavde ću se vratiti mašinom, avionom, na osjećanjima se ne leti, ali sa dubokim osećanjima prijateljstva. Jasne su mi teškoće koje opkoljavaju ovaj prostor, svestan sam drame jugoslovenskih naroda”, istakao je Muhika.

On je izrazio nadu da će ljudi jednog dana izaći iz praistorije, a to će biti onaj dan kad rat ne bude potreban kao sredstvo za rješavanje problema.

Domaćin Emir Kusturica zajedno sa predsjednikom Dodikom i Muhikom obišao je Andrićgrad i štandove u okviru Sajma knjige.

Dodik, Muhika i Kusturica danas u 17.00 časova svečano će otvoriti prvi Sajam knjiga u Andrićgradu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender