17. 05. 2021.
Festival u Laktašima: Pobijedile ”Daske” sa predstavom  „Dva puta dva je pet“

Festival u Laktašima: Pobijedile ”Daske” sa predstavom „Dva puta dva je pet“

Festival u Laktašima: Pobijedile ”Daske” sa predstavom „Dva puta dva je pet“

Za najbolju pozorišnu predstavu proglašena je predstava „Dva puta dva je pet“ dramskog studija “Daske” iz Laktaša, po tekstu Snežane Andrejević u režiji Jovane Mirković.

„Predstava zaslužuje da bude najbolja predstava u cjelini zbog svoje aktuelne teme, tačnih glumačkih kreacija i prije svega nadahnute igre vođene pravilnim pedagoškim pristupom” – stoji u objašnjenju žirija koji su sačinjavali Duško Mazalica, glumac DPRS, Velimir Blanić, diplomirani glumac i Snežana Milidrag, glumica DPRS .

Nagradu za najbolju režiju dobila je Jovana Mirković za predstavu “Dva puta dva je pet“ Dramskog studija “Daske” Laktaši.

Nagrada za najbolju mušku ulogu dodijeljena je Bojanu Naiću za lik Aleksandra Saše Petrovića u predstavi “Virus”, Pozorišta mladih amatera, iz Pećinca (Srbija).

Žiri je nagradu za najbolju žensku ulogu dodijelio Marini Jurišević za ulogu Simane u predstavi “Kamen za pod glavu”, Pozorišta mladih “Abrašević”, iz Kragujevca.

Nagrada za kostim dodjeljena je Studentskom pozorištu Pale za predstavu „Maratonci trče počasni krug“ dok je nagradu za scenografiju dobio Antono Džolan za predstavu „Đavolja posla“ u izvođenju Teatra „Fedra“ iz Bugojna.

Žiri je odlučio da pored glavnih nagrada dodjeli i dvije specijalne i to: specijalnu nagrada za stilsko jedinstvo i radost igre Kazališnoj družini „Seljačka sloga“ Nedelišće (Hrvatska) i specijalnu nagrada za kolektivnu igru „DiS“ teatru i „Slu“ teatru banjaluka za predstavu „Malo Morgen“.

„Utisak je da su sve predstave bile različite po svom žanru, po estetskom pravcu, po tekstovima i temama kojima se bave ali zajedničko im je da su sve na zavidnom umjetničkom nivou, a neke kreacije ne zaostaju za profesionalnim„ -stoji u izvještaju žirija ovogodišnjeg festivala. Sve odluke su bile jednoglasne.

Tradicionalni festival u Laktašima trajao je četiri dana, a sljedeće godine biće održan po 12. put.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender