16. 05. 2021.
Tragedija šokirla Starčevicu: Banjalučka košarkašica na psihijatriskom liječenju

Tragedija šokirla Starčevicu: Banjalučka košarkašica na psihijatriskom liječenju

Tragedija šokirla Starčevicu: Banjalučka košarkašica na psihijatriskom liječenju

Poznata banjalučka košarkašica Smilja Rađenović (49) nožem je izbola majku Zorku (75), a zatim pokušala da se ubije.  

Incident se dogodio u petak u Ulici Sime Miljuša u Banjalučkom naselju Starčevica. Nakon što je izbola majku, Smilja je šest puta ubola sebe u vrat i grudni koš.

Brat došao u ključnom trenutku

Prema nezvaničnim informacijama dramu je spijrečio Smiljin brat koji živi zajedno sa njima.

Smilja i Zorka su prevezene u UKC RS u Banjaluci, gdje su zadržane na liječenju

Zorka je zadobila lakše povrede lijeve dojke, a Smilja takođe povredu leve dojke i vrata. Kako je objavio ”Blic”, Smilja nakon što je zbrinuta u hirurškoj ambulanti, premještena je na psihijatriju, gdje je zadržana na lečenju.

Komšije u šoku

Stanari zgrade u kojoj živi porodica Rađenović, još ne mogu da vjeruju šta se desilo. Svi za ovu porodicu imaju samo reči hvale, a prvenstveno za Smilju.

– Svi su veoma ljubazni i dobri prema svim komšijama. Nikada nisam prošla ni kraj Smilje ni njenog brata da se ne zaustave i da me ljubazno ne pozdrave – rekla je jedna od komšinica.

Kaže da je Zorka teško oboljela prije sedam godina i da se tada kod nje doselila Smilja.

– Ostavila je sve svoje obaveze kako bi pomagala majci. Stalno sam je viđala kako je izvodi i kupuje sve što joj treba. Nikada nisam primjetila bilo kakav sukob između njih – rekla je  sagovornica i dodala da se iz njihovog stana nikada nije čula galama, javlja ‘’Blic’’.

Jedan od stanara je ispričao da je dolazeći sa posla zatekao Hitnu pomoć ispred zgrade i policijsko auto.

– U zgradi na stepenicama je bilo krvi i kad sam ušao u stan supruga mi je rekla šta se desilo. Nisam mogao vjerovati jer je to veoma dobra i kulturna porodica – ističe komšija Rađenovića.

Karijera

Smilja Rađenović je jedna od najpoznatiji banjalučkih košarkašica, koja je u karijeri osvojila brojene titule. Najveći uspjeh za nju je bi kada je 1989. godine sa ekipom „Jedinstvo“ iz Tuzle osvojila titulu prvaka Evrope. Igrala je i za reprezentaciju Jugoslavije, a poslije karijere radila je i u nekoliko košarkaških klubova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender