16. 05. 2021.
Poslovni susreti privrednika Republike Srpske i Austrije.

Poslovni susreti privrednika Republike Srpske i Austrije.

Poslovni susreti privrednika Republike Srpske i Austrije.

U sklopu projekta poslovnog povezivanje privrednika Republike Srpske i Austrije, danas 28.06.2016 u privrednoj komori Austrije je počeo forum poslovnog povezivanja ucesnika iz pomenutih zemalja. Projekat za cilj ima povezivanje preduzetnika iz RS-a sa austrijskim kompanijama u cilju povećanja poslovne saradnje i spoljnotrgovinskog poslovanja između RS i Austrije.

Poslovni susreti traju od 28.06.-01.07.2016 godine na kome ce 11 preduzeća iz RS održati preko trideset sastanaka sa austrijskim kompanijama.

Poslovnim susretima prisustvuje i predstavnik grada Banja Luka, Verica Kunic, šef odsjeka za lokalni ekonomski razvoj. Kunić je ocijenila dogadjaj kao veoma pozitivan i motivirajući za privrednike iz RS i potvrdila  opredjeljenje grada Banja Luka u pružanju dalje podrške poslovnom povezivanju i internacionalizaciji poslovanja naših privrednika. Nadamo se da će ovakvi susreti postati tradicionalni i da će direktno i pozitivno uticati na povećanje izvoza i zapošljavanja kako u Banjoj Luci tako i u čitavoj Republici Srpskoj.

Koordinator projekta, Miloš Todorović ocijenio je događaj poslovnog povezivanja kao odličnu priliku za povećanje obima poslovne saradnje sa inostranstvom kao i povećanje obima izvoza od strane RS preduzeca prema tržistu kako Austrije tako i ostalih zemalja EU. Ovo je već treća grupa privrednika koja je došla na poslovne susrete u Austriju, što u konačnici predstavlja broj od preko 30 preduzeća koji su ostvarili kontanke sa privrednicima Austrije.

U cilju nastavka projekta planira se odlazak i četvrte grupe preduzetnika u Austriju, najavio je Drago Gverić, direktor Inovacionog centra Banja Luka. Ovaj put fokus će biti stavljen na preduzeća iz oblasti IKT/ICT sektora, a odlazak se planira za treći kvartal 2016. Godine. Ovim putem pozivamo sve  zainteresovane preduzetnike da se jave u Inovacioni centar Banja Luka, na mail adresu info@icbl.ba i dodatno se informišu o uslovima i terminima obuka i odlaska u Austriju.

Projekat poslovnog povezivanja preduzetnika je organizovan u saradnji Privredne komore Austrije, Predstavništva Vlade Republike Srpske u Austriji, Inovacionog centra Banja Luka i USAID/GOLD projekta.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender