15. 05. 2021.
Stefan Stupar iz straha izbo komšije

Stefan Stupar iz straha izbo komšije

Stefan Stupar iz straha izbo komšije

Stefan Stupar (21), optužen da je nožem pokušao da ubije trojicu komšija, u vrijeme napada na njih bio je u stanju smanjene sposobnosti da shvati značaj djela i upravlja svojim postupcima, kazao je u banjalučkom Okružnom sudu vještak psihijatar Bogdan Stojaković.

On je vještačenje uradio po nalogu odbrane optuženog u ponovljenom postupku koji se vodi protiv Stupara i njegovog očuha Bojana Malinovića, kojeg terete za učešće u tuči.

Postupak protiv njih vodi se ponovo jer je Vrhovni sud RS ukinuo prvostepenu presudu kojom je Stupar bio osuđen na četiri godine i 10 mjeseci zatvora zbog pokušaja ubistva. Malinović je zbog učešća u tuči bio osuđen na pola godine zatvora.

Vještak Stojaković je obrazlažući nalaz kazao da je Stupar u vrijeme djela bio u stanju straha i stresa, dok se sada kaje za počinjeno djelo.

– Kazao mi je da mu je žao što je napao i povrijedio komšije – rekao je vještak Stojaković.

Stupar je pred sudijama rekao da mu je žao što je sjeo s takvim ljudima jer su oni loši.

Prema optužnici, Stupar i njegov očuh terete da su 27. avgusta prošle godine oko 20.30 časova napali komšije Miladinka Savičića (42), Mirka Jovića (55) i Zorana Malinovića (53). Svemu je prethodila svađa optuženih sa Jovićem i Zoranom Malinovićem. Tokom tuče Stupar je uzeo dva noža i izbo Jovića, Savičića i Zorana Malinovića, ispred čije kuće se sve i odigralo u selu Draganić Podovi kod Šipova. Stupar je Joviću i Savičiću nanio teže povrede, a Zoranu Malinoviću lakše. Bojan Malinović je u ovoj tuči gurnuo Jovića i lopatom udario Zorana Malinovića.

Krvavi obračun dogodio se nedaleko od crkve u Dragnić Podovima, kod Šipova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender