18. 05. 2021.
Tužilaštvo BiH pokreće istragu u vezi s popisom

Tužilaštvo BiH pokreće istragu u vezi s popisom

Uhapšen Darko Jeremić, pao na granici

Darko Jeremić (41), za kojim je Tužilaštvo BiH raspisalo potjernicu u predmetu Bobar banke, uhapšen je na graničnom prelazu između BiH i Srbije. Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH Jeremić će u narednim satima biti predat postupajućem tužiocu Tužilaštva BiH, koji će ga ispitati i donijeti odluku o daljim aktivnostima.

Jeremić je, kako navode u Tužilaštvu BiH, jedan je od ključnih osumnjičenih u ovom složenom predmetu za organizovani i finansijski kriminal, koji je najopsežniji predmet iz ove oblasti u postdejtonskoj BiH (nanesena šteta od oko 280 miliona KM). Jeremić je direktor firme “Autosemberija”.

U Tužilaštvu BiH dodaju da intenzivno rade na predmetu Bobar banka, da je istraga u završnoj fazi, te da će u narednom periodu biti donesena odluka tužioca.

Krajem marta pripadnici SIPA zbog ovog predmeta u akciji “Lavina” uhapsili su direktore Agencije za bankarstvo RS i Investiciono-razvojne banke (IRB) RS Slavicu Injac i Snežanu Vujnić. Osim Injac i Vujnić uhapšeni su i bivši generalni direktori Bobar banke Petar Cacanović, Ana Mirosavljević i Dragan Radumilo, bivši direktori sektora za korporativno bankarstvo i sektora za upravljanje rizicima Igor Prodanović i Batrić Đurišić, bivši članovi Nadzornog odbora te banke Sonja Kurtuma i Saša Tomić, kao i bivši interni revizor Bobar banke Zdravko Dubov.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender