16. 05. 2021.
Banjaluka: Komšije pisale peticiju zbog pasa

Banjaluka: Komšije pisale peticiju zbog pasa

Banjaluka: Komšije pisale peticiju zbog pasa

Mještani u Ulici saničkih žetelaca na Starčevici, njih 39, su zbog, kako tvrde, smrada i laveža pasa, koje vlasnica drži u ovoj ulici, potpisali peticiju koju su predali Gradskoj upravi i traže da nadležni reaguju.

“Kako je ljeto, smrad je postao nepodnošljiv. Noću se čuje lavež i zavijanje pasa”, rekao je Zoran Ćurguz, jedan od mještana. Vlasnica pasa Sabina Šerić tvrdi da ima jednu kuju sa sedam štenadi i da je dozvoljeno držati dva psa i njihove mlade do šest mjeseci starosti.

“Psi su primili prvu vakcinu i biće revakcinisani. Poslali su dosad više puta Komunalnu policiju i ništa nisu mogli utvrditi sporno”, rekla je Šerićeva. Komšinica Zvjezdana Simetić kaže da zbog smrada i laveža ne može sjediti u dvorištu.

“Ima tu dosta pasa, a kad očekuju neku kontrolu sklone ih. Ona ima pravo da drži dva psa, ali tu ih ima puno više”, tvrdi Simetićeva. Iz Komunalne policije kažu da su izlazili na teren po prijavi Savjeta MZ Starčevica zbog lajanja pasa, ali da je sve u skladu s odlukom.

“Izvršene su dvije vanredne kontrole i pri tome su u tom stambenom objektu, čiji vlasnik boravi inače u inostranstvu, zatečena dva odrasla psa s podmlatkom do šest mjeseci starosti”, kažu nadležni.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender