16. 05. 2021.
Zavod za statistiku RS: Nećemo objaviti rezultate

Zavod za statistiku RS: Nećemo objaviti rezultate

Zavod za statistiku RS: Nećemo objaviti rezultate

Zavod za statistiku Republike Srpske neće objaviti rezultate popisa stanovništva u BiH po nepriznatom programu obrade podataka o kome je odluku donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić, izjavila je danas Srni direktor Zavoda Radmila Čičković.

“Republički zavod ne priznaje i ne prihvata program po kojem će se objavljivati rezultati popisa stanovništva u BiH po odluci Jukića i samim tim neće objavljivati takve rezultate”, rekla je Čičkovićeva.

Ona je navela da će po tom pitanju Republički zavod postupati u skladu sa zaključcima Narodne skupštine i Vlade Srpske.

Iz Agencije za statistiku BiH ranije je najavljeno da će sutra prezentovati rezultate popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.

Direktor Federalnog zavoda za statistiku Emir Kremić najavio je da će ovaj zavod u petak, 1. jula, objaviti podatke o popisu stanovništva za područje Federacije BiH nakon što ih preuzme od Agencije za statistiku BiH.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske usvojili su prošle sedmice zaključke kojima se ne prihvata nezakonita i štetna odluka o Jedinstvenom programu obrade podataka popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH, koju je donio direktor Agencije za statistiku BiH Velimir Jukić.

Prema ovim zaključcima, organi i institucije Republike Srpske neće priznati, ni objaviti rezultate popisa, čiji sadržaj smatraju spornim i koji neće proizvoditi nikakva pravna dejstva.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender