17. 05. 2021.
Detalji ubistva u Palama: Telefonom javila policiji da je hladnokrvno sjekirom ubila majku

Detalji ubistva u Palama: Telefonom javila policiji da je hladnokrvno sjekirom ubila majku

Detalji ubistva u Palama: Telefonom javila policiji da je hladnokrvno sjekirom ubila majku

Fata Kadrić iz sela Minđure, u opštini Pale, ubila je na brutalan način svoju majku Haliju, nakon čega je uhapšena. Ubistvo se desilo najvjerovatnije u juče jutarnjim časovima, a policiju je o tome obavijestila lično Fata i to preko telefona, poručivši da je majku ubila sjekirom.

Kako je saopšteno iz Centra javne bezbjednosti Istočno Sarajevo, poziv je stigao oko 7:30, a nedugo nakon prijave patrola se uputila prema selu. Dolaskom na lice mjesta, nažalost, navodi iz prijave su potvrđeni.

“Izvršen je spoljni pregled leša od strane vještaka sudsko-medicinske struke, a koji je konstatovao više povreda u predjelu glave. Tijelo nastradale je prevezeno u prosekturu u Miljevićima radi vršenja obdukcije”, saopšteno je iz CJB-a Istočno Sarajevo.

Dodaju kako je uviđajem rukovodio dežurni tužilac Okružnog tužilaštva, a da su s lica mjesta izuzeti tragovi koji će biti poslati na vještačenje. “Osumnjičena K.F. je lišena slobode od strane policijskih službenika stanice Pale i ista će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu ubistva biti predata Okružnom tužilaštvu Istočno Sarajevo”, zaključili su u policiji.

Inače, kako saznajemo, majka i kćerka godinama su živjele zajedno u porodičnoj kući, a Fata je cijeli život posvetila majčinom zdravlju, zbog čega se nije ni udala. S druge strane, kako su nam ispričale komšije, Halijino zdravlje, a posebno mentalno, bilo je narušeno u posljednjih nekoliko godina, a to se takođe odrazilo i na Fatu.

“Fata je pričala kako se boji majke jer je sve više nasilna, te da ju je strah da će je povrijediti. Jasno je da više nije mogla izdržati”, kazao nam je jedan komšija, koji nije želio da mu navodimo ime. Stradala žena ima još sina i kćerku, ali su dolazili povremeno jer duže vrijeme žive u Sarajevu.

Podsjećamo, sličan slučaj desio se i u Banjaluci, s tim što se, na sreću, nije završio sa smrtnim ishodom. Smilja Rađenović, bivša poznata košarkašica, nožem je nasrnula i pokušala da ubije svoju majku Zorku, a zatim i sebe. Komšije i svi koji poznaju ovu porodicu ostali su u čudu jer je, kako su ispričali, Smilja posljednjih nekoliko godina sve svoje obaveze podredila majci. Zadržana je na Psihijatriji, a slučaj je okarakterisan kao pokušaj ubistva.

(Nezavisne)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender