09. 05. 2021.
Drašković želi da investira u NP “Sutjeska”

Drašković želi da investira u NP “Sutjeska”

Drašković želi da investira u NP “Sutjeska”

Predsjednik poslovnog sistema “Svislajon-Takovo” Rodoljub Drašković uputio je pismo namjere Vladi Republike Srpske u kojem se navodi da ova kompanija namjerava da investira u Nacionalni park “Sutjeska”, na principu javno-privatnog partnerstva, saopšteno je danas iz ove kompanije.

Ističući da je stanje u Nacionalnom parku poražavajuće, u pismu se navodi da je nedopustivo da se prirodne i kulturno-istorijske vrijednosti Republike Srpske, prepuste zubu vremena, pljački i javašluku.

“Poslovni sistem `Svislajon-Takovo` spreman je da sa Vladom Republike Srpske, na principima javno-privatnog partnerstva i definisanih kapital odnosa, osnuje novo preduzeće, Nacionalni park `Sutjeska”, navodi se u saopštenju.

“Svislajon-Takovo” investirao bi 10 miliona KM, a Vlada Srpske bi ulagala u stvarima i pravima pokretnu i nepokretnu imovinu i gazdovala prirodnim i kulturnim resursima Nacionalnog parka, u skladu sa Zakonom o nacionalnim parkovima.

U saopštenju se ističe da je Vlada Republike Srpske organizovala više sastanaka sa nadležnim ministarstvima u vezi sa iznalaženjem pravnih rješenja, kako bi se u što kraće vrijeme pristupilo realizaciji projekta javno-privatnog partnerstva i investicionih projekata.

Iz poslovnog sistema “Svislajon-Takovo” navode da je u toku izrada prijedloga pravnog regulisanja odnosa između Vlade Republike Srpske i ovog sistema, na zakonskim rješenjima javno-privatnog partnerstva, te ističu da je ova kompanija završila projekat hotela “Sutjeska”, kako bi se u realizaciju krenulo odmah nakon potpisivanjaa ugovora sa Vladom Republike Srpske.

Izrada projekata na ostalim, porušenim i oskrnavljenim objektima je u toku.

U saopštenju se podsjeća da su početkom juna u Trebinju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i prvi čovjek poslovnog sistema “Svislajon-Takovo” Rodoljub Drašković dogovorili javno partnerstvo na realizaciji investicionih projekata, sanaciji i restauraciji kulturno-istorijskih spomenika i turističko rekreativnih objekata u Nacionalnom parku “Sutjeska”.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender