16. 05. 2021.
Dokumentarni film o Vladi Divljanu na banjalučkom Demofestu

Dokumentarni film o Vladi Divljanu na banjalučkom Demofestu

Dokumentarni film o Vladi Divljanu na banjalučkom Demofestu

Osim muzike, na banjalučkom Demofestu koji će biti održan od 21. do 23. jula u Domu omladine Banjaluke, biće prikazan i film o poznatom muzičaru Vladi Divljanu, pod nazivom “Vlada”.

Dokumentarni film “Vlada”, posvećen je Vladi Divljanu, jednom od najvećih rok muzičara sa prostora bivše Jugoslavije, publika će moći da pogled posljednjeg dana festivala.

Autor filma je slovenački kinematograf, slikar i dizajner Rudi Uran, koji se bavio temom umjetnika koji je brzo stekao, ali još brže izgubio svoj kulturni prostor, i potom decenijama pokušavao ponovo da ga pronađe.

Osim toga, organizatori su pripremili i izložbu fotografija Bojana Vasiljevića “Total Experience” koja prikazuje cjelokupnu atmosferu muzičkog nastupa, predstavljenu kroz jedan, sveobuhvatni kadar. Vasiljević je urednik fotografije magazina “Urban Bug” i vlasnik uspješne agencije, koji je tokom karijere fotografisao više od 1.000 koncerata.

Dragan Vuković, banjalučki TV i radijski urednik, D J i muzički promoter vodiće drugog dana Demofesta radionicu “Gde svirati u regionu?”, namijenjenu mladim muzičarima, ali i svima koji žele da regionalnu rok scenu upoznaju iznutra.

U takmičarskom programu Demofesta nastupiće 35 bendova, dok će u revijalnom dijelu svirati Mando Diao, Dub Pistols, The Sisters of Mercy, Bombaj štampa, Hladno pivo, Kolja i Grobovlasnici, ZAA, Nord, S.K.A. i Rezerve.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender