17. 05. 2021.
Koliko je teško odvojiti se od telefona tokom odmora?

Koliko je teško odvojiti se od telefona tokom odmora?

Koliko je teško odvojiti se od telefona tokom odmora?

 

Intel je objavio rezultate svog istraživanja u kojem pokazuje koliko smo zaista spremni da ostavimo svoje mobilne telefone dok smo na godišnjem odmoru.

Istraživanje koje je objavio Intel Security obuhvatilo je skoro 14.000 ljudi širom svijeta, a rezultati pokazuju kako gotovo polovina (49%) Amerikanaca ne može da se odvoji od svojih poslovnih poruka e-maila, dok su među najuspješnijim u odvajanju od poslovnih emailova građani Singapura (61%), Kanade (60%), Njemačke (59%) i Meksika (59%).

Muškarci su skloniji da naprave prekid, odnosno njih 57% je izjavilo da planiraju da se odvoje od telefona, dok je na isto spremno samo 44% žena.

Takođe se u rezultatima istraživanja ističe kako je 49% ispitanika mlađih od 40 godina spremno da se odvoji od svojih mobilnih uređaja tokom odmora, dok je isto odgovorilo samo 37% onih između 40 i 50 godina.

U istraživanju se obratila pažnja i na sigurnosne aspekte vezane za spajanje na Internet dok smo na odmoru.

Naime, društvene mreže poput Fejsbuka mogu da otkriju i tačnu lokaciju korisnika dok postavlja sliku ili novi status, dajući time vrijedne informacije i računarskim kriminalcima koji prate korisnika. Nezavisne novine

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender