18. 05. 2021.
Partizan i Zvezda se ujedinjuju?

Partizan i Zvezda se ujedinjuju?

Partizan i Zvezda se ujedinjuju?

Nešto što je nezamislivo u fudbalu i košarci, uskoro će se dogoditi u hokeju na ledu, Partizan i Crvena zvezda će se ujediniti u jedan klub. Prošlosezonski finalisti srpskog šampionata su spremni da podrže namjeru Saveza hokeja na ledu Srbije (SHLS) da organizuje jedan tim HK Beograd koji će se takmičiti u regionalnoj MOL ligi.

Već su počeli pregovori sa Mađarskom hokejaškom federacijom (MJSZ) i Međunarodnom hokejaškom federacijom (IIHF) u Moskvi povodom ovog pitanja.

Zvaničnu odluku MJSZ trebalo bi da donese poslije glasanja Upravnog odbora, a najkasnije do srijede 6. jula. Prethodno su timovi članovi lige glasali 7-2 (jedan klub odsustvovao je pri glasanju) za pristupanje novoformiranog Hokejaškog kluba Beograd takmičenju.

Jedan od ključnih ciljeva ovog projekta je jačanje reprezentacije Srbije. Konceptom porodične zabave i ujedinjavanjem društva koje je trenutno podjeljeno na dva tabora, čelnici SHLS žele da popularizuju hokej u Srbiji.

Samim tim, ideja je da sastav novooformljenog HK Beograd čine najbolji seniorski i igrači do 20 godina u Srbiji pojačani, prije svega, inostranim stručnjakom i kvalitetnim stranim igračima koji bi u budućnosti mogli da postanu reprezentativci.

O konačnom dogovoru po ovom pitanju SHLS će obavestiti javnost nakon glasanja Upravnog odbora MJSZ-a.

Do tada, Savez hokeja na ledu Srbije apeluje na sve domaće učesnike hokejaškog javnog života da se po ovom pitanju samo prema objavama SHLS-a na zvaničnom sajtu Saveza odnose kao prema zvaničnim informacijama, kako bi se izbegao bilo kakav neželjeni efekat.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender