18. 05. 2021.
Prijedor grad murala FOTO

Prijedor grad murala FOTO

Prijedor grad murala FOTO

52 prijedloga su pristigla na konkurs za dodjelu 4. godišnje međunarodne nagrade “Paola de Manjinkor” za najbolji mural u Prijedoru za 2016. godinu, a dva prijedloga nisu ispunila osnovne kriterijume za učešće, stoji u saopštenju Udruženja likovnih umjetnika Prijedor.

Autori radova su iz BiH, Srbije, Hrvatske, Rumunije, Bugarske, NJemačke, Poljske i Brazila. Radove su šifrirali autori, objavljeni su na fb stranici “Prijedor grad murala”, a u narednim danima stručni žiri će odabrati pobjednički rad.

“Kao i prethodnih godina, molimo sve koji prepoznajete radove umjetnika i umjetnica, koji učestvuju u takmičenju, da ni na koji način ne odate njihov identitet jer ćemo u tom slučaju biti primorani diskvalifikovati rad. Istovremeno vas pozivamo da date mišljenje o vašim favoritima, podijelite zapažanja o kvalitetu radova ili ukažete na nedostatke”, saopštilo je Udruženje.

Paola de Manjinkor je slikarka iz Lavisa u italijanskoj pokrajini Trentino, koja je 1998. godine, zajedno sa djecom iz tadašnjih izbjegličkih centara, oslikala prvi mural u Prijedoru na Elektrotehničkoj školi.

Nagradu ustanovljenu njoj u čast čine plaketa i novčanih iznos od 3.000 KM, a pobjednik ovogodišnjeg konkursa dobiće priliku da svoj rad realizuje na fasadi zgrade u blizini kružnog toka u Ulici Jovana Raškovića.

U okviru projekta “Prijedor – grad murala” u protekle tri godine ovaj grad je dobio murale – “Šeširdžija” Nataše Konjević iz Banjaluke, “Transformacija” mađarskog strit-art umjetnika Atile Vidama i “Vrt” mađarskog autora Raula Opree.

Pogledajte Foto galeriju

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender