17. 05. 2021.
Atletičar u trci za gradonačelnika Banjaluke

Atletičar u trci za gradonačelnika Banjaluke

Atletičar u trci za gradonačelnika Banjaluke

U trku za gradonačelnika Banjaluke ulazi i treći kandidat – i to atletičar. Duško Tadić iz Banjaluke ima 34 godine. Bavi se atletikom za osobe sa invaliditetom, a do sada se okitio brojnim medaljama sa međunarodnih takmičenja.

U ovom, za mjesto gradonačelnika, braniće boje Prve stranke, a upravo loše stanje u njegovoj branši ga je motivisalo da se kandiduje.

“Kada sam se borio za opremu koju nisam mogao da dobijem, tada sam odlučio da se borim i u Gradskoj upravi su mi rekli ako želim nešto da promijenim jedini način je da se kandidujem za odbornika. Međutim, tada sam vidio da u gradu od oko 180-200 hiljada stanovnika, što je žalosno niko nema petlje da se kandiduje i unosi neke novine”, rekao je Duško Tadić, kandidat za gradonačelnika Banjaluke (Prva stranka).

Tadić predlaže rekonstrukciju starih i izgradnju novih sportskih terena i svlačionica. Novca za sport u Banjaluci, kaže, i te kako ima, ali ga klubovi troše na plate trenera i sekretara umjesto na pripreme za takmičenja. Zbog toga bi profesionalni klubovi trebalo da imaju sponzore, a ne da se oslanjaju na novac iz gradske kase. Za aktuelne gradske političare ima samo jednu poruku.

“Da odbornici svih stranaka koje prođu, posebno ove dvije najjače, pronađu zajedništvo. Samo se svađaju, svi imaju neke ideje, ali ih ne realizuju”, smatra Tadić.

Kao gradonačelnik, Tadić bi uveo besplatan gradski prevoz za Banjalučane. Do izbora će se, kaže, potruditi da za njega glasaju i oni koji inače ne izlaze na izbore. Postane li gradonačelnik, siguran je da na jedno neće pristati.

“Ne vjerujem da ćete me vidjeti u odijelu. Jedino ako prođem pa ga budem morao nositi u Gradskoj skupštini, ali ovako, ovo je stil koji ja nosim i u tome ću da ostanem”, kategoričan je Tadić.

Svoje rivale – Igora Radojičića i Dragana Čavića najmlađi kandidat za sada ne želi da komentariše. Ljudi koji nemaju šta da kažu o sebi, poručuje, bave se drugima. Do jeseni će, kaže, u centru grada svake srijede građani moći da popiju kafu sa budućim gradonačelnikom. Do tada, za zdrave ideje, trči svoj pobjednički krug.

(ATV)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender