06. 05. 2021.
Dodik Komarici: Poređenje Banjaluke i Blajburga je strašno

Dodik Komarici: Poređenje Banjaluke i Blajburga je strašno

Dodik: Uskoro susret lidera Srpske i Srbije, tema je popis

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je odlično što je premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio sastanak državnog vrha Srbije sa političkim liderima Republike Srpske o nezakonitoj i antidejtonskoj odluci Sarajeva da objavi rezultate popisa stanovništva u BiH.

Dodik je rekao za “Večernje novosti” da očekuje da najavljeni susret bude održan u narednim danima, a da konsultacije svih najvažnijih političkih faktora Banjaluke i Beograda budu stalne.

Govoreći o očekivanjima od predstojećeg sastanka Dodik je rekao da je pozicija Srbije uvijek bila principijelna i da se Beograd ne miješa u unutrašnje stvari u BiH, ali da brani Dejtonski mirovni sporazum na kome počiva BiH.

“To se u ovom slučaju neće promijeniti”, naglasio je predsjednik Dodik.

On je podvukao da mu je cilj da se u Republici Srpskoj postigne jedinstvo oko narednih koraka i da Srpska namjerava da objavi elemente popisa u Republici Srpskoj za šta će biti potrebne i odgovarajuće formalne odluke Narodne skupštine.

Dodik je ukazao da je odluka Sarajeva o obradi rezultata popisa donesena preglasavanjem i usmjerena protiv srpskog naroda i da je u svojoj suštini protivna Dejtonskom mirovnom sporazumu.

“Ona predstavlja nastavak samovolje političara iz Sarajeva. Ne dozvoljavamo grubo nametanje životno važnih odluka”, poručio je predsjednik Srpske.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender