18. 05. 2021.
Teksas: Četiri policajca ubijena snajperom

Teksas: Četiri policajca ubijena snajperom

Teksas: Četiri policajca ubijena snajperom

Četvorica američkih policajaca su ubijena, a sedam ranjeno hicima iz snajpera u Dalasu, tokom protesta povodom ubistava dvojice Afroamerikanaca u policijskim intervencijama ove sedmice.

Šef policije Dalasa Dejvid Braun rekao je na konferenciji za novinare da su dvojica snajperista sa izdignutih pozicija pogodila 11 policajaca. Trojica su ubijena na licu mjesta, a četvrti je umro kasnije.

Najmanje još jedna osoba je na operaciji. Neke od žrtava pogođene su u leđa.

Policija je saopštila da je uhapsila dvojicu muškaraca nakon što je jedan od njih viđen nedaleko od mjesta incidenta kako ubacuje maskirnu torbu u automobil i odlazi, prenosi Bi-Bi-Si.

Deminerska jedinica provjerava sumnjiv paket pronađen nedaleko od lokacije prvog osumnjičenog.

“Dogodila se naša najveća noćna mora. Ovo je srceparajući trenutak za grad Dalas”, rekao je gradonačelnik Majk Rolings.

Na televizijskim snimcima prikazane su jake policijske snage na ulicama, dok pripadnici snaga reda traže zaklon.

“Naše misli i molitve su uz policijsku zajednicu Dalasa i policajce koji su ubijeni ove večeri”, saopštio je guverner Teksasa Greg Abot.

Pucnjava se dogodila dok su širom SAD trajali uglavnom mirni protesti poslije pogibije Filanda Kastilea /32/ tokom policijske intervencije u Minesoti. NJegova djevojka postavila je na internet video snimak krvave scene nekoliko minuta poslije pucnjave.

Kastile je poginuo dan nakon što je Alton Sterling /37/ nastradao u tokom intervencije dvojice policajaca bijelaca u Luizijani. Video-snimak tog incidenta izazvao je burna negodovanja.

Demonstranti su u Čikagu zatvorili jednu od glavnih saobraćajnica u gradu na oko deset minuta, a u NJujorku je nekoliko stotina ljudi blokiralo saobraćaj na Tajms skveru. Uhapšeno je više od deset osoba, saopštila je policija ovog grada.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender