09. 05. 2021.
Vaterpolisti “Banjaluke” kreću u pohod na titulu

Vaterpolisti “Banjaluke” kreću u pohod na titulu

Vaterpolisti “Banjaluke” kreću u pohod na titulu

Prva utakmica seniorskog prvenstva BiH za sezonu 2016/17. u vaterpolu zakazana je za subotu, a u njoj će snage odmjeriti Banjaluka i Bosna iz Sarajeva.

Ove sezone nastupiće samo tri seniorske ekipe, a pored dvije pomenute tu je još i Jadran Neum dok su se ostale ekipe bazirale na radu samo sa mlađim kategorijama. Poslije susreta sa Sarajlijama, Banjalučani će igrati sa aktuelnim šampionom Neumom 23. jula na domaćem terenu i prema prognozama taj meč će najvjerovatnije odlučiti novog šampiona države. U Vaterpolo klubu Banjaluka imali su ideju da igraju sa dva tima, ali su od nje odustali jer nisu imali dovoljno finansijskih sredstava da to ostvare.

“U ovom trenutku to bi bio veliki zalogaj za nas i morali smo da odustanemo tako da ćemo nastupiti samo sa jednom ekipom”, izjavio je trener Banjaluke Slobodan Grahovac.

On je najavio pohod ka novoj šampionskoj tituli (bili prvi šampioni države 2014. godine) koja im nedostaje da kompletiraju trenutnu kolekciju.

“Naše ambicije su uvijek šampionske i ne pristajemo ni na šta manje od toga. Ipak, ne zalijećemo se, znamo snagu naših rivala, ali vjerujemo u svoj rad i kvalitet. Prvaci smo države u svim omladinskim kategorijama i želimo da osvajanjem titule u seniorskoj konkurenciji potvrdimo dominaciju”, istakao je Grahovac.

Susret Neuma i Bosne biće odigran kasnije, a Banjaluka će u pauzi između dvije prvenstvene utakmice nastupiti na turniru u Opatiji gdje je smještena u grupi sa Vojvodinom, mađarskim MTK i domaćinom Opatijom.

Kup

Već po navici završni turnir Kupa BiH biće odigran u Neumu, a na njemu bi trebalo da nastupe četiri ekipe, dok će tačan broj učesnika biti poznat naknadno. Klubovi će nastupiti sa četiri uzrasne kategorije, a turnir će biti igran od 24. do 28. avgusta.

(Glas Srpske)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender