09. 05. 2021.
Materaci konačno priznao kako je vrijeđao Zidana

Materaci konačno priznao kako je vrijeđao Zidana

Materaci konačno priznao kako je vrijeđao Zidana

Nekadašnji štoper Intera i italijanske reprezentacije konačno je otkrio šta je rekao Zinedinu Zidanu prije čuvenog udarca glavom u finalu Svjetskog prvenstva.

Materaci je tokom finala Mundijala u Njemačkoj 2006. godine isprovocirao Zidana, koji ga je udario glavom u grudi i na taj način završio reprezentativnu karijeru. Italijani su osvojili titulu šampiona svijeta poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca, a Materaci je osim izbacivanja jednog od najboljih igrača svih vremena, postigao dva gola – jedan u 19. minutu kojim je izjednačio na 1:1, a drugi u penal seriji.

“Govorio sam o njegovoj sestri, ne majci, kao što su neki mediji prenijeli. Moja majka je umrla kada sam imao 15 godina, nikada ne bih uvrijedio njegovu“, otkrio je Materaci.

Posebnu težinu ovaj potez je imao jer je čovjek koji je osvojio sve u klupskom i evropskom fudbalu prije turnira objavio da će završiti karijeru kada mu istekne ugovor sa Real Madridom.

“Od tog dana dobio sam mnogo zahtjeva za intervjue širom svijeta. Odlučio sam da objavim knjigu jer su me svi pitali šta sam mu rekao, pa je tako reagovao. Moje riječi su bile glupe, ali nisu zaslužile takvu reakciju. Ozbiljnije stvari biste čuli na ulicama Rima, Torina, Milana, Pariza, Napulja i mnogih drugih gradova“.

Kada su počele spekulacije o razlozima Zidanovog poteza, italijanski defanzivac našao se na udaru kritika.

“Ne razumijem zbog čega je ova priča dobila takve proporcije. Ali nema veze, nisam zlopamtilo. Jedino čega želim da se sjećam jesu moja dva gola u finalu“, zaključio je Materaci.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender