16. 05. 2021.
Banjaluka: Završeni skokovi sa Gradskog mosta pobjednik Igor Arsenić (FOTO)

Banjaluka: Završeni skokovi sa Gradskog mosta pobjednik Igor Arsenić (FOTO)

Banjaluka: Završeni skokovi sa Gradskog mosta pobjednik Igor Arsenić (FOTO)

Igor Arsenić pobjednik je “banjalučke laste”, tradicionalnog takmičenja u skokovima sa Gradskog mosta, koje je i ove godine održano u okviru manifestacije Ljeto na Vrbasu. Prošlogodišnji šampion Borko Miladinović osvojio je drugo mjesto, dok je treća pozicija pripala Đorđu Gajiću.

Arsenić je oduševio u svom petom nastupu. Mladi Banjalučanin je već na startu nagovjestio da juriša na trijumf, pošto je skupio 27,5 bodova, najviše u prvoj seriji. U drugom dijelu takmičenja viđeno je nekoliko spektakularnih skokova, a onda je na red došao Igor – i sve prisutne natjerao na gromoglasan aplauz. U drugom skoku je zaslužio čak tri desetke, što mu je uz dvije ocjene 9,5 bilo više nego dovoljno za ukupno pobjedu i konačnih 57 bodova. Miladinović i Gajić su skupili po 54.

– Žestoko sam trenirao i spremao se za veliki izazov. Potajno sam se nadao da bih mogao podići pehar. Presrećan sam – izjavio je pobjednik nakon uručenja trofeja.

Momak koji je na “banjalučkoj lasti”, tada kao četrnaestogodišnjak, osvojio treće mjesto nije krio oduševljenje ni činjenicom da je ovog puta nadmašio i svog oca Nenada, koji je osam puta bio najbolji.

– Nisam imao pritisak jer sam se takmičio protiv oca. Više je to bila motivacija – zaključio je Igor, uz konstataciju da će sljedeće godine sigurno braniti titulu.

Na ovogodišnjem nadmetanju, čiji je organizator Turistička organizacija Banjaluke, uz podršku Asocijacije za sport, nastupila su 23 takmičara iz Zenice, Sarajeva, Kragujevca, Užica, Beograda, Konjica, Mostara i Banjaluke.

_DSC4788 _DSC5075 _DSC4800 _DSC4790 _DSC4788

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender