05. 05. 2021.
Srbija krenula pobjedom ka Riju

Srbija krenula pobjedom ka Riju

Neumoljivi „Orlovi“ idu na Olimpijadu

Košarkaši Srbije deklasirali su Portoriko u finalu kvalifikacionog turnira za Olimpijske Igre u Beogradu 108:77 (37:11, 23:16, 22:25, 26:21) Portorikanci su meč otvorili trojkom, ali su Srbi uzvratili istom mjerom, a nakon toga izabranici Aleksandra Đorđevića nisu dozvolili protivnicima da „dišu“.

I napad i odbrana u redovima Srbije funkcionisali su perfektno. Nevjerovatna serija „Orlova“ prekinuta je tek nakon 24 ubačena poena, a do kraja prve četvrtine prednost je narasla na +26 – 37:11. Košarkaši Srbije nisu stali ni u drugoj četvrtini, iako su malo popustili papučicu gasa.

Već na polovini druge dionice Saletovi izabranici su došli do magične brojke 50, dok je Portoriko postigao svega 19 poena, pa je već u tom trenutku bilo jasno da je utakmica riješena. Do kraja dionice razlika je narasla na 33 poena – 60:27. Svjesni da su već u Riju „Orlovi“ su nešto opuštenije ušli u drugo poluvrijeme, ali ipak ne toliko opušteno da bi dozvolili da se Portorikanci vrate u meč.

Uspjeli su protivnici da malo smanje do kraja dionice, ali nedovoljno da bi se preokret mogao očekivati u posljednjoj četvrtini. Pred početak odlučujućeg dijela bilo je visokih +30 – 82:52. Nastavili su Srbi u istom ritmu, odbrana je funkcionisala savršeno, šutevi su upadali sa svih strana, pa su već 4 i po minuta prije kraja prešli granicu od 100 poena.

Bogdanović je pogodio trojku i donio prednost od 36 poena – 101:65. Do kraja su se “Orlovi” prosto poigravali na parketu s protivnikom, a Portorikanci, svjesni da su izgubili, tražili su način kako da umanje zaostatak i izbjegnu veliku bruku, ali im je to teško polazilo za rukom jer su većinom poene postizali iz slobodnih bacanja.

Sve što su Portorikanci uspjeli jeste da smanje na 31 poen zaostatka, pa je utakmica završena rezultatom 108:77.

Za MVP-ja kvalifikacionog turnira prije dodjele karte za Rio proglašen je Nikola Jokić. Ovom pobjedom Srbija se pridružila selekcijama SAD, Brazila, Australije, Nigerije, Venecuele, Argentine, Španije, Litvanije, Kine, Kanadi i Francuskoj na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender