15. 05. 2021.
LŠ: Zvezda otputovala na Maltu, optimizan ne nedostaje

LŠ: Zvezda otputovala na Maltu, optimizan ne nedostaje

LŠ: Zvezda otputovala na Maltu, optimizan ne nedostaje

Fudbaleri Crvene zvezde otputovali su puni optimizma na Maltu, gdje će u utorak utakmicom protiv Valete početi put ka plasmanu u Ligu šampiona.

Ekipu na Malti čeka sparno vrijeme, kakvo bi trebalo da bude i u terminu utakmice. Očekuje se da temperatura u utorak uveče bude oko 27 stepeni, uz veliku vlažnost vazduha.Trener Miodrag Božović poveo je 20 igrača, među kojima je i posljednje pojačanje Pablo Mouče. Zvezda će u ponedjeljak uveče imati trening na stadionu Hiberniansa u mjestu Paloma nedaleko od Valete.

“Super se osjećamo, konačno smo dočekali i taj dan. Vrijedno smo radili i jedva čekamo da počne utakmica. Ovo je ono što smo dugo sanjali”, rekao je igrač crveno-bijelih Luis Ibanjes agenciji Beta uoči puta.

Prema njegovim riječima, igrači fizički još nisu maksimalno spremni, što ne bi trebalo da predstavlja veliki problem.

“Јoš nismo 100 odsto spremni, ali bićemo top poslije dvije-tri utakmice. Sada razmišljamo samo o narednom rivalu, to je jedino što treba da nas zanima. Svaka utakmica će biti teška i moraćemo da idemo korak po korak”, dodao je Ibanjes.

Na Maltu su još otišli golmani Damir Kahriman i Nemanja Supić, odbrambeni igrači Aleksandar Luković, Tomas Fibel, Luis Ibanjes, Miloš Cvetković, Marko Petković, Zoran Rendulić i Mihailo Ristić.

Od veznih fudbalera u avionu su se našli Damjan Le Talek, Mičel Donald, Marko Poletanović, Gelor Kanga, Džon Ruis, Srđan Plavšić, Slavoljub Srnić i Aleksandar Katai i napadači Ugo Vijeira i Predrag Sikimić.

Prva utakmica drugog kola kvalifikaciija za Ligu šampiona između Valete i Crvene zvezde igraće se u utorak od 20 časova.

Ulaznice za utakmicu su neuobičajeno skupe. Članovi kluba mogu da kupe kartu za 15 evra, djeca za jedan, a ulaznica za sve ostale košta čak 50 evra.

Glavni arbitar biće Aleksander Harkam iz Austrije, pomoćnici njegovi sunarodnici Andreas Vitšnig i Robert Štajnaher, a četvrti sudija Јulijan Vajnberger.

Delegat će biti Tugomir Frajmin iz Slovenije, a posmatrač Јozef Marko iz Slovačke.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender