06. 05. 2021.
Pokemon Go je internet senzacija u svakom smislu

Pokemon Go je internet senzacija u svakom smislu

Pokemon Go je internet senzacija u svakom smislu

Prije svega mjesec dana čitav je internet brujao o Overwatchu ali odnedavno ljubitelji igara imaju novu zanimaciju – Pokemon Go.

Za one koji nisu u toku, Pokémon Go je trenutno apsolutni hit među mobilnima igrama. Pokemon Go vodi igrača kroz njihove gradova i okruženja u potrazi za Pokemonima, gdje uz pomoć telefona, AR tehnologije i informacija o lokaciji, trebaju pronaći ova neobična stvorenja, ali i razne dodatke i mogućnosti koje će vam pomoći u daljem napredovanju kroz igru, ali, igra bi vas mogla uvući i u pravu nevolju.

Pokemon Go zbog nestabilnih servera još nije ni zaživio kako treba ali internet je već prepun simpatičnih anegdota i zgoda o Pokemonima koji su se ubacili u našu stvarnost.

 

pokemon-go-field-tests-begin-us-gameplay-700x389.jpg.optimal

 

Ispostavilo se da su Pokemoni stvarno sveprisutni. Nalazi ih se po WC školjkama i javnim mjestima, u tavama, bolnicama, mrtvačnicama. Jedan je korisnik tako zabilježio hvatanje Pidgeyja dok mu je žena rađala, a jedan se Squirtle pojavio u crkvi. Naravno, dobar dio ovih pojavljivanja može biti i lažiran pomoću Photoshopa, ali je ipak zanimljivo vidjeti i kreativno postavljanje Pokemona u okolinu.

Skupilo se inače i nekoliko zanimljivih priča. U Wyomingu je zabilježen slučaj 19-godišnje igračice koja je u potrazi za Pokemonima u prirodi našla leš (ne, nije tip Pokemona). U Australiji je jedna policijska stanica javno poručila igračima da se ne okupljaju oko stanice koja im služi kao PokeStop. Na Redditu se mogu naći iskustva o tome kako Pokemon Go spaja strance time što se na javnim mjestima zna okupiti i po dvadesetak ljudi u potrazi za virtualnim Pokemonima.

Ogromnu popularnost igre koriste i naoružani pljačkaši da privuku “žrtve”, tako je policija u gradu O’Fallon u američkoj saveznoj državi Missouri, locirala četiri osobe koju su povezane sa više razbojništava koristeći Pokemon Go igru kako bi namamili žrtve i opljačkali ih. Do sada je 11 tinejdžera u dobi od 16 do 18 godina upalo u takvu zamku. Prema njima, pljačkaši dodaju Pokestop (signalnu tačku lokacije u stvarnom svijetu gdje se neke stavka iz igre može pokupiti), te na taj način privuku igrača na određenu lokaciju i opljačkaju ga.

Naravno, razvojni tim Niantic Labs i Pokemon Co. sigurno nisu razmišljali na ovakvu zloupotrebu igre, ali će sigurno što prije morati pronaći neko sigurnosno rješenje.

 

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender