26. 09. 2022.
Ronaldo poklonio svoju Srebrenu kopačku Naniju

Ronaldo poklonio svoju Srebrenu kopačku Naniju

Ronaldo poklonio svoju Srebrenu kopačku Naniju

Cristiano Ronaldo je na Evropskom prvenstvu u Francuskoj oborio nekoliko rekorda, okitio se titulom prvaka, izabran u idelanih 11 turnira, a dobio je i Srebrenu kopačku za drugog najboljeg strijelca EP-a. I ponovo je uspio napraviti gest vrijedan poštovanja.

Svi oni koji mrze lik i djelo popularnog Portugalca će danas imati jedan argument manje za svoje tvrdnje da je Ronaldo sebičan, jer kako nazvati nekoga sebičnim kada svoju nagradu pokloni saigraču koji nikada u životu nije osvojio neko priznanje na ličnom nivou.

Naime, Nani je na svome Instagram profilu objavio fotografiju kojom je potvrdio da je od “svoga kapitena”, kako je kazao, kao poklon dobio Srebrenu kopačku.

Francuz Antoine Griezmann osvojio je Zlatnu kopačku jer je postigao šest golova na EP-u. Ronaldo je bio drugi sa 3 gola i 3 asistencije. Iza portugalskog napadača, na trećoj poziciji, nalaze se dva Francuza, Olivier Giroud i Dimitri Payet sa 3 gola i 2 asistencije. Nani nije bio u Top 3 jer je postigao “samo” 3 gola i imao 1 asistenciju.

Ronaldo je odlučio obradovati saigrača te mu pokloniti svoju nagradu. Nani je za ovaj gest imao samo riječi hvale.

“Ti si više od kapitena jer si šampion. Hvala na poklonu”, napisao je Nani ispod njegove zajedničke fotografije sa Ronaldom.

(N1)

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender