15. 05. 2021.
Automobil koji se u post produkciji pretvara u bilo koje vozilo

Automobil koji se u post produkciji pretvara u bilo koje vozilo

Automobil koji se u post produkciji pretvara u bilo koje vozilo

Londonska kompanija Mill, poznata po snimanju nekih nevjerovatnih reklama i filmskih sekvenci, proizvela je Blackbird, jedno neobično vlastito vozilo, jer ništa slično za njihove potrebe trenutno ne postoji.

Blackbird je zapravo njihov alat ili pomagalo koji će im omogućiti jednostavnije i jeftinije snimanje scena sa automobilima. Vozilom dominira samo kostur, pa Blackbird izgleda kao neko vozilo izašlo iz Mad Max serijala. Blackbird se može voziti kao i svaki drugi automobil, ali trik je u kompjuterskoj grafici i post produkciji. Nakon snimanja potrebnih scena, Blackbird se pomoću kompjuterske grafike i obrade može pretvoriti u bilo kakvo vozilo na svijetu, jer se njegova šasija može širiti i produživati da zadovolji i one najmaštovitije vizije, ali i da postane bilo koji serijski automobil.

Za pogon koristi elektromotor čije se karakteristike mogu potpuno prilagođavati, tako da vrlo lako može oponašati i vozne karakteristika vozila u koje će se pretvoriti. Prilikom vožnje bilježi svaki detalj o poziciji, brzini i prostoru koji odgovaraju fizici u stvarnom svijetu, a tu je i mogućnost snimanja okoline u kojoj se nalazi, pa je njegova svestranost neupitna.

Kako automobili nemaju govor tijela i izraze lica, ovo je prilično sigurno i lako primjenjivo. Blackbird će definitivno promijeniti pogled na sve buduće video zapise sa automobilima, a kako to izgleda u praksi, pogledajte priloženi video.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender