09. 05. 2021.
Bijeljina: “Pantelinski dani 2016”

Bijeljina: “Pantelinski dani 2016”

Bijeljina: “Pantelinski dani 2016”

U Semberiji će, uoči krsne slave grada Bijeljina Svetog Pantelejmona, biti održani „Pantelinski dani 2016“, koji će obuhvatiti niz kulturno–umjetničkih, duhovnih, zabavnih i sportskih programa.

Pantelinske svečanosti počeće 31. jula Savskom regatom, a završavaju 8. avgusta slavskim ručkom koji će biti upriličen povodom krsne slave grada Bijeljina Svetog Pantelejmona.

U okviru manifestacije biće organizovano duhovno veče koje organizuju Srpsko prosvjetno kulturno društvo “Prosvjeta” Bijeljina i hor “Srbadija”.

srbadija

Dogovoreno je da ove godine svečanost na centralnom gradskom trgu traje više dana, pa će biti organizovano i više događaja.

“Na bini će se smjenjivati različiti događaji, svi folklori u Semberiji će imati priliku da pokažu svoje znanje i umijeće, kako domaći tako i neki sa strane”, rekao jepredsjednik Organizacionog odbora, gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić

On je naveo da će biti organizovano i veče trube koje će Bijeljini pokloniti bratski grad Kosjerić.

On je pomenuo i nekoliko višednevnih manifestacija, kao što su Dani meda i izložbe u Muzeju. “Ne odustajemo ni od tradicionalnog Pantelinskog vašara koji će se i ove godine održati na Agrotržnom centru”, naglasio je Mićić.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender