06. 05. 2021.
Mektić: Nema pregovora sa selefijama

Mektić: Nema pregovora sa selefijama

Mektić: Šešelj će biti procesuiran ako ilegalno uđe u BiH

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić rekao je da lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj ne može ući u BiH jer ima zabranu.

Ako uđe ilegalno, biće procesuiran kao i svaki drugi čovjek koji uđe ilegalno, rekao je Mektić za nedjeljnik “Stav”, a prenose mediji.

Zakon o strancima propisuje da u BiH ne može ući osoba koja već ima zabranu ulaska, ukoliko pokuša, službenik na graničnom prelazu će mu izdati rješenje o odbijanju ulaska u BiH, a može biti i kažnjen novčano, u iznosu od 300 do 1.500 maraka.

Ukoliko Šešelj uđe u BiH ilegalno, biće uhapšen i predat Službi za poslove sa strancima i vrlo brzo će biti deportovan u zemlju čiji je državljanin.

“Euroblic” je ranije pisao da je moguće da Šešelj danas dođe u Bratunac, kako bi odao počast srpskim žrtvama.

“Sigurno je da će delegacija stranke doći. Što se tiče mog dolaska, još ćemo odlučiti o tome, jer mi je službeno zabranjen ulazak u BiH odlukom bivšeg visokog predstavnika Karlosa Vestendorpa. Međutim, mi ćemo uskoro da prekršimo tu zabranu”, izjavio je tada Šešelj.

Lider srpskih radikala naveo je da će na nekom mjestu i u određeno vrijeme on ipak preći granicu BiH i pojaviti se Bratuncu.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender